Αποστολές εκτός έδρας

Οι δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις του Φιλίππου Βέροιας, του Ηρακλή και του Αιγάλεω κλέβουν την παράσταση στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, σε μία από τις πιο κρίσιμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος για όλα τα μέτωπα. Το ματς της 22ης αγωνιστικής γίνεται φυσικά στην Αρναία, όπου το 3ο (…και αήττητο στο γήπεδό του, με απολογισμό 9-0) Στρατώνι υποδέχεται τον πρωτοπόρο Φίλιππο, σε ένα ματς που είτε θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση στην κορυφή, είτε θα τη μπλέξει πολύ περισσότερο!

Ανάλογα μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι βέβαια και οι αγώνες που “ανοίγουν” χρονικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής. Το τέταρτο Αιγάλεω πηγαίνει στα Πεύκα έχοντας στόχο τη 10η νίκη στα τελευταία 11 ματς για να παραμείνει κοντά στην κορυφή, ενώ μία ώρα αργότερα ο Ηρακλής δίνει πολύ κρίσιμο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ιωνικό, που μόνο αδιάφορος δεν είναι μετά την μπλεγμένη κατάσταση στα χαμηλά στρώματα του ομίλου.

Μεγάλες μάχες γίνονται άλλωστε και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στην Κατερίνη, ο Πιερικός Αρχέλαος θα υποδεχτεί το Ανατόλια γνωρίζοντας ότι θα βάλει τον αυριανό του αντίπαλο από κάτω στη βαθμολογία σε περίπτωση νίκης, ειδικά αν καλύψει και τη διαφορά με την οποία ηττήθηκε στον 1ο γύρο (8π.). Στα Διαβατά, η Μεταμόρφωση Βόλου δίνει ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της, ενώ με τον Γιώργο Μελέτη στον πάγκο θα πάει το Μαρούσι στην Τούμπα για τον αγώνα με τη ΜΕΝΤ, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μάγειρα.

“Χωρίς αύριο” ο αγώνας στο κλειστό του Στρέφη 

Τις πιθανότητες που έχει να “πιάσει” το Ψυχικό στην κορυφή του νότιου ομίλου “παίζει” εν πολλοίς στο κλειστό του Στρέφη η ΑΕΚ. Η Ενωση βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από το Ψυχικό και δεν έχει περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα απέναντι στον Αετό, ο οποίος μάχεται με τη σειρά του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Την ίδια ώρα το πρωτοπόρο Ψυχικό δεν θα έχει τίποτε άλλο κατά νου εκτός από τη 16η συνεχόμενη νίκη, με αντίπαλο τον Κρόνο.

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην Ερυθραία μεταξύ του τοπικού Πανερυθραϊκού και του Αμύντα, δύο ομάδες που έχουν πλέον μοναδικό στόχο την 3η θέση. Οσον αφορά τη μάχη για τη σωτηρία, ο Εσπερος ΑΟΠΑ είναι η ομάδα που “καίγεται” περισσότερο στον αγώνα με τον Χολαργό, όπως και ο Δούκας στην αναμέτρηση με το Ιλιον. Τέλος, με τον Θανάση Λασπά στην τεχνική ηγεσία θα πάει στο Πέραμα η Χαλκίδα μετά την παραίτηση του Φώτη Καρακώστα (όπως και του Αλέξη Βελισσαράκου) λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων από την ομάδα της Εύβοιας.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Πόντας-Μαραμής)
Χολαργού 17:00 Χολαργός-Εσπερος ΑΟΠΑ (Τσώνος Μ.-Μαντήλας)
Δούκα 17:00 Δούκας-Ενωση Ιλίου (Μπούκας-Ζακεστίδης)
Στρέφη 17:00 Αετός-ΑΕΚ (Σκούτας-Ντάβαρης)
Περάματος 17:00 Πέραμα/Ερμής-Χαλκίδα (Καραλής-Σοφιανόπουλος)
Ν.Ερυθραίας 17:00 Πανερυθραϊκός-Αμύντας (Θεοδωρόπουλος-Διμπινούδης)

Βόρειος όμιλος

Διαβατών 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-Μεταμόρφωση Βόλου (Θωμόπουλος-Παπανικολάου)
Κατερίνης ΣΣ 17:00 Πιερικός Αρχέλαος-Ανατόλια (Γερακίνης-Φακίτσας)
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ-Μαρούσι (Παπαδόπουλος Θ.-Τσουμαχίδης)
Αρναίας 17:00 Στρατώνι-Φίλιππος Βέροιας (Δεληγιαννίδης-Μοσχοτόγλου)
ΔΑΚ Πεύκων 14:00 Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αιγάλεω (Ευφραιμίδης-Πιτσίλκας Μ.)
“Ζ.Αλεξάνδρου” 15:00 Ιωνικός Ν.Φ.-Ηρακλής (Δαρλαμήτσος-Κοντίλης)