Ούτε την έναρξη της προετοιμασίας του Ηρακλή δεν μπορούσε να περιμένει ο Δημήτρης Τσολάκης… Ο έμπειρος προπονητής ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω ενός κειμένου που διοχέτευσε στα Μ.Μ.Ε. και χωρίς καν να ενημερώσει πρώτα τη διοίκηση του “γηραιού”. Ο λόγος της απόφασής του, πάντως, παραμένει άγνωστος, αφού στη δήλωση του προτίμησε να μην αναφερθεί εκτενώς σε αυτόν, λέγοντας απλά ότι «με στεναχώρησε κάτι, που έχει μέγιστη σημασία για μένα, για μια δημιουργική και αρμονική συνεργασία»…

Αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης του Δημήτρη Τσολάκη:

«Με στεναχώρησε κάτι, που έχει μέγιστη σημασία για μένα, για μια δημιουργική και αρμονική συνεργασία, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της φετινής Α2. Δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα (τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι), σεβόμενος την ιστορία του μεγάλου συλλόγου, που λέγεται Ηρακλής, και των φιλάθλων του.

Τελικά ο αριθμός 13 (13 χρόνια που έχω να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη) δεν ήταν -όπως συνηθίζεται- τυχερός για μένα. Η καρδιά μου ανήκει στον Ηρακλή. Η εμπειρία μου λέει ότι δεν μπορεί να ευδοκιμήσει μια τέτοια συνεργασία, γι’ αυτόν τον λόγο δηλώνω την παραίτησή μου. Καλή επιτυχία στον σύλλογο και στους παίκτες, τους οποίους εκτιμώ ιδιαίτερα».