Απόστολος Κόντος jr: «Νιώθω δέος που παίζω στο γήπεδο που έχει το όνομα του παππού μου»

Όταν αναφέρεσαι στο όνομα Απόστολος Κόντος το μυαλό σου γυρίζει πίσω… Στο παρελθόν… Εκεί που ο ένας από τους κλασσικότερους σουτέρ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μεσουρανούσε την δεκαετία του ‘70 και του ‘80. Με τους 1.114 πόντους που πέτυχε με την επίσημη αγαπημένη σε 114 συμμετοχές και με τα εννέα πρωταθλήματα που κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων τα επτά ως αρχηγός της ομάδας, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στον χώρο.

Photo by facebook feabc.gr

Μπορεί οι γιοί του Αργύρης και Κωνσταντίνος να μην ακολούθησαν τα μπασκετικά βήματά του, ωστόσο ο συνονόματος εγγονός του φαίνεται πως βαδίζει στα χνάρια του. Ο 17χρονος, ύψους 1μ.91εκ. πλέι μέικερ μέχρι πρόσφατα ήταν μέλος του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, όμως αποφάσισε να αλλάξει… γειτονιά και να αφήσει πίσω την «κυανόλευκη» φανέλα, φορώντας εκείνη την «κυανέρυθρη» του σωματείου της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, με την οποία αγωνίζεται από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Μάλιστα στο επίσημο ντεμπούτο του με το «4» στην πλάτη (η αριστερή φωτογραφία) στον αγώνα της ΦΕΑ κόντρα στον Πανελευσινιακό την περασμένη Κυριακή (20/2)… έγραψε και το όνομά του στην λίστα των σκόρερ. Μπήκε ως αλλαγή 44,1’’ πριν το τέλος και στα εναπομείναντα 18,5’’ με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχε το πρώτο του καλάθι!

Θα μπορούσε να είχε πετύχει και το δεύτερο σουτ από την γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά όπως εξομολογήθηκε λίγα λεπτά αργότερα στον μπαμπά του «ήταν τόσο έκδηλη η χαρά μου με το πρώτο μου καλάθι που με… έφαγε η σιγουριά και το έχασα!!!»

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΦΕΑ στο facebook, ο Απόστολος Κόντος junior αναφέρθηκε στην απόφασή του να μετακινηθεί 3,1 χιλιόμετρα βορειότερα, καθώς και για το «βάρος» που κουβαλάει στις πλάτες του με αφορμή το όνομά του…

Απόστολε, πόσο δύσκολη ήταν η απόφασή σου να «μετακομίσεις” από τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας στη ΦΕΑ;
«Σίγουρα ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί στον Ιωνικό μεγάλωσα. Ένιωθα το σωματείο σαν το σπίτι μου, αλλά εκτιμώ πως πήρα μία πολύ καλή και συνάμα δύσκολη απόφαση. Νιώθω ένα δέος που παίζω στο γήπεδο που έχει το όνομα του παππού μου και εύχομαι καλή αρχή και να αποδείξω κάποια πράγματα. Ελπίζω να δικαιωθώ στο τέλος».

Ποια είναι η εικόνα που έχεις μέχρι τώρα από την πορεία της νέας σου ομάδας στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ;
«Βλέπω μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα στην οποία γίνεται σοβαρή δουλειά. Φαίνεται πως υπάρχει καλή «χημεία» στην ομάδα και γίνεται σκληρή δουλειά, υπό τις οδηγίες του προπονητή μας, του Αλέξη Καρατζά. Με βάση αυτά τα στοιχεία θεωρώ ότι στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα μας επιτρέψουν να πάμε ακόμη καλύτερα».

Ποιες είναι οι προσωπικές σου βλέψεις ως προς το μέλλον;
«Μπορώ να χαρακτηρίσω τη χρονιά ως μεταβατική, διότι δίνω και πανελλήνιες εξετάσεις. Οπότε εκείνο που θέλω είναι να εδραιώσω σιγά – σιγά τη θέση μου στην ομάδα, να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και από του χρόνου – πρώτα ο Θεός – μία πιο σίγουρη θέση στο ρόστερ της ομάδας».

Το γεγονός ότι «κουβαλάς» ένα πολύ βαρύ όνομα του ελληνικού μπάσκετ πόσο σε… βαραίνει στην προσπάθειά που κάνεις και στα μπασκετικά σου βήματα;
«Σίγουρα είναι ένα «βάρος». Αλλά δεν θα το χαρακτηρίσω ως… κατάρα, πολύ περισσότερο ως ευχή, διότι θα με συνδέουν με το όνομα του παππού μου που ήταν ένας πολύ μεγάλος καλαθοσφαιριστής. Αυτό μου προσδίδει κάποιο κύρος, αλλά πέρα από αυτό, εγώ θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα που θέλω με την παρουσία μου στο γήπεδο. Και θεωρώ ότι στην πορεία θα τα καταφέρω».

Όσο για τους λάτρεις των στατιστικών να σημειώσουμε εδώ πως ο νεαρός Απόστολος Κόντος κατέχει κι ένα ρεκόρ στο πρωτάθλημα του παιδικού τη σεζόν 2019-20. Σε αγώνα του Ιωνικού με τις ακαδημίες Παπαλουκά-Διαμαντίδη, ο Απόστολος πέτυχε 7 συνεχόμενα τρίποντα και όλα στο 4ο δεκάλεπτο σημειώνοντας συνολικά 53 πόντους (!!!), σχεδόν όσους πόντους πέτυχαν όλοι οι αντίπαλοι μαζί. Το τελικό σκορ ήταν 85-55 με νίκη του συλλόγου της Νέας Φιλαδέλφειας.