Απόσυρση της τροποποίησης ζητά η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, έκτακτη σύσκεψη απ’ την ΕΟΚ

Η απόφαση της ΕΟΚ να προβεί σε τροποποιήσεις στο άρθρο 12 της Ειδικής προκήρυξης Γ΄ Εθνικής Ανδρών, δεν πέρασε στα… ψιλά, ειδικά από εκείνους που «θίγει» άμεσα. Και πιο συγκεκριμένα την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η οποία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ομοσπονδία και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλακόπουλο, εκφράζοντάς του την έκπληξή της τόσο «… για την ξαφνική, άκαιρη και απροειδοποίητη απόφαση της επιτροπής πρωταθλημάτων για τροποποίηση του άρθρου 12», όσο και την αντίθεσή της σ’ αυτή την τροποποίηση, ζητώντας «… από εσάς και το Δ.Σ της Ε.Ο.Κ να αποσύρετε την παραπάνω τροποποίηση». Η επιστολή, όπως και οι αντιδράσεις που υπήρξαν κι από άλλες Ενώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόσκληση από πλευράς της ΕΟΚ προς τους προέδρους των Τοπικών Ενώσεων σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της ομοσπονδίας την Πέμπτη 25 Ιουλίου (12:00), με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται σ’ αυτή τη σύσκεψη να προχωρήσει η ομοσπονδία είτε στην ανάκληση όλης της τροποποίησης, είτα να προβεί σε… διορθωτικές κινήσεις.

Αναλυτικά:

«Με έκπληξη και απορία το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2013 με ηλεκτρονικό μήνυμα(e-mail) παραλάβαμε το υπ’ αριθμόν 3020/17-7-2013 έγγραφο της Ε.Ο.Κ που μας πληροφορούσε για την ξαφνική, άκαιρη και απροειδοποίητη απόφαση της επιτροπής πρωταθλημάτων για τροποποίηση του άρθρου 12 της ειδική προκήρυξης του πρωταθλήματος της Γ εθνικής κατηγορίας ανδρών.
Οπως γνωρίζεται το ισχύον σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος Γ εθνικής ήταν σχέδιο-πρόταση της Ενωσής μας τη δεκαετία του 1990 μετά τους τελευταίους αγώνες κατάταξης για την άνοδο στην Γ εθνική που διεξήχθησαν στην Καλαμάτα και εξωγενής παράγοντες αλλοίωσαν και διαμόρφωσαν την τελική κατάταξη των ομάδων.

Ενώ λοιπόν έχουν εκδοθεί οι Γενικές και Ειδικές προκηρύξεις, η Ε.Ο.Κ και οι Ενώσεις έχουν προχωρήσει στον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και το σπουδαιότερο έχει λήξει η μεταγραφική περίοδος, η επιτροπή πρωταθλημάτων προχώρησε σε μία άνευ λόγου τροποποίηση αλλάζοντας εν αγνοία όλων ότι ίσχυε εδώ και δεκαετίες.

Θεσμοθέτησε λοιπόν μια σειρά από αγώνες κατάταξης αμέσως μετά την λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και ενώ όλοι γνώριζαν πλέον ότι οι πρωταθλητές των Ενώσεων ανέρχονται κατευθείαν στην Γ εθνική κατηγορία.

Κύριε πρόεδρε, το διοικητικό συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π στην έκτακτη συνεδρίαση της 20-7-2013 θεωρώντας ότι η Γ εθνική είναι η κατ’ εξοχήν αναπτυξιακή εθνική κατηγορία, αλλά και εκείνη που στήριξε την ανάπτυξη και προβολή του μπάσκετ σε όλη την Ελληνική περιφέρεια, ζητά από εσάς και το δ.σ της Ε.Ο.Κ να αποσύρετε την παραπάνω τροποποίηση και υλοποιώντας την δική σας πρόταση να συγκροτήσετε επιτροπή, η οποία θα μελετήσει όλα τα πρωταθλήματα εθνικών και τοπικών κατηγοριών και θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση διαλύει τα σωματεία μας, η επιπλέον δε επιβάρυνση τους με αγώνες κατάταξης θα είναι καταστροφική. Πιστεύουμε στη σωστή κρίση τόσο τη δική σας, όσο και του δ.σ της Ε.Ο.Κ.».