Ενδιαφέρουσα και η 19η αγωνιστική του 1ου Ομίλου Νότου, όπου Κρόνος Αγίου Δημητρίου και Χολαργός συγκρούονται με φόντο την δεύτερη θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική. Στην ουρά, ο Ολυμπιονίκης αντιμετωπίζει τον Κρόνο Ιωαννίνων και ο Ποσειδών εκτός έδρας τον Πολύβιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΜΙΛΩΝ (Ταραμπούρα, 17:00)

Εύκολα ή δύσκολα ο Μίλων αναμένεται να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης κόντρα στην Ολυμπιάδα Πατρών. Οι Πατρινοί με την σειρά τους μετά και την ήττα της από τον Κρόνο Ιωαννίνων έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Αιγίου, 17:00)

Τοπικό ντέρμπι με τον Κεραυνό να διατηρεί λιγοστές ελπίδες για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Ο Θανάσης Λιόνας θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ ο ίδιος δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που έχει την δική του σημασία. Πάμε για την νίκη, καθώς στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες γίνεται». Η Απολλωνιάδα με την σειρά της αν και αουτσάιντερ της αναμέτρησης, θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα που θα την χρίσει και φαβορί για την σωτηρία. Όσον αφορά τις πιθανότητες για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης ο κ. Λιόνας τόνισε: «Δεν εξαρτάται μόνο από τα χεριά μας. Εξαρτάται και από τους άλλους η τέταρτη θέση».

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Μεγαλόπολης, 17:00)

Μονόπλευρό το ενδιαφέρον, καθώς ο Πολύβιος έχει αποχαιρετήσει ουσιαστικά την κατηγορία, ενώ ο Ποσειδών Λουτρακίου με νίκη του διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ – ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Αρχαίας Ολυμπίας, 17:00)

Πρώτος τελικός για τον Ολυμπιονίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία. Ο Κώστας Οικονομάκης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, με τον ίδιο να δηλώνει στο «www.infobasket.gr»: «Πολύ κομβικό για μας ματς. Δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την νίκη. Αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί στην μάχη της παραμονής, πρέπει να τα βρούμε τα ψυχικά και τα μπασκετικά αποθέματα για να πάρουμε την νίκη». Οι Γιαννιώτες του Τάκη Παππά μετά την εξασφάλιση της παραμονής τους στην κατηγορία θα αγωνιστούν χωρίς τους Ανδρέα Αγγέλη και Μιχάλη Τσουμάνη.

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. – ΕΣΠΕΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ζ. Αλεξάνδρου, 17:00)

Ένα ακόμη δυνατό ματς για τον Ιωνικό Ν.Φ. μετά από αυτό με τον Χολαργό. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με τον Αλέξη Τσακιρίδη στην σύνθεσή τους, καθώς ο έμπειρος γκαρντ ξεπέρασε την θλάση α’ βαθμού που τον ταλαιπώρησε. Όσον αφορά στον Έσπερο και αυτός θα παραταχθεί χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ενώ με νίκη βρίσκεται και μαθηματικά στα σαλόνια της Β’ Εθνικής. Ενδεικτικές οι δηλώσεις του προπονητή Μάκη Γιατρά στο «www.infobasket.gr»: «Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Στόχος όπως σε όλους τους αγώνες η νίκη η οποία θα μας επιτρέψει να πανηγυρίσουμε και τυπικά την άνοδο».

 

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Αγ. Δημητρίου, 17:00)

Πάνοπλος θα παραταχθεί απέναντι στον Χολαργό ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου. Οι γηπεδούχοι με νίκη του παίρνουν σαφέστατο προβάδισμα για την δεύτερη θέση, καθώς έχει επικρατήσει του αυριανού του αντίπαλου στον πρώτο γύρο. Ο προπονητής Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Είναι ένα αθηναϊκό ντέρμπι. Όποιος παίξει καλυτέρα και φανεί ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία θα είναι ο νικητής. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο ματς που να το ευχαριστηθούν πρώτα οι παίκτες και μετά εμείς.».

Μια ακόμη νίκη θέλει να προσθέσει στο… σακούλι του ο Χολαργός ο όποιος με νίκη του αύριο και βάσει της συνέχειας του προγράμματος που ακολουθεί σφραγίζει εν πολλοίς την δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στα σαλόνια της Β’ Εθνικής. Τα προβλήματα δεν λείπουν και αυτήν την φορά για τον Σάββα Συμεωνίδη ο οποίος πέραν του Ηλία Βρύνα θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Διονύση Κακιούζη. Ο πλέι μέικερ της ομάδας υπέστη μια μέρα πριν τον αγώνα με τον Ιωνικό Ν.Φ. θλάση στον δικέφαλο. Παρά τα προβλήματα, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός στο «www.infobasket.gr»: «Μονό την νίκη μπορούμε να κοιτάμε. Αν το πάρουμε έχουμε κάνει καθοριστικό βήμα ανόδου. Δεν παύει όμως για μας να ναι ένας ακόμα μεγάλος αγώνας. Φαινομενικά είναι το πιο δύσκολο ματς που δίνουμε».