Απ’ το μάθημα της ιστορίας στο… ραντεβού με τη δική του ιστορία!

Η μέρα του έμοιαζε σαν μία καθημερινή στο σχολείο. Όμως αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν για τον Andrew Wiggings, που μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων μαθητικών ωρών στο σχολείο του και βαδίζοντας για το μάθημα της ιστορίας, είδε κάμερες και δημοσιογράφους να γεμίζουν το χώρο του σχολείου του. «Σκέφτηκα ότι ίσως να ‘χε έρθει κάποιος τοπικός παράγοντας για να μιλήσει στην τάξη μας», αποκάλυψε ο 18χρονος Andrew, που δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναδειχθεί ο παίκτης της χρονιάς (Gatorade National Boys Basketball Player) και για χάρη του ο Alonzo Mourning ταξίδεψε ως τη Βιρτζίνια και το Huntington Prep School, προκειμένου να του παραδώσει το βραβείο!

«Έπαθα σοκ, όταν είδα να μπαίνει ο Alonzo Mourning», παραδέχθηκε ο Andrew, στον οποίο δόθηκε το συγκεκριμένο βραβείο όχι μόνο για τα μπασκετικά του κατορθώματα (23,4 π. μ.ο., 11,2 ριμπ. και το 30-3 που έχει οδηγήσει το σχολείο του στα ψηλά), αλλά και για το γεγονός ότι είναι ένας απ’ τους καλύτερους μαθητές και υποδειγματικός χαρακτήρας μέσα κι έξω απ’ τα παρκέ… Ο Καναδικής καταγωγής Andrew, γιός ενός παλιού γνώριμου των ελληνικών γηπέδων, του Mitchell Wiggins που ‘χε φορέσει τις φανέλες των Σπόρτιγκ (1995-96 και 1997-98) και του Πανιωνίου (1996-97), φέρεται να ‘χει πολύ υψηλές προοπτικές κι αυτό γίνεται ακόμη πιο φανερό απ’ το γεγονός ότι στα… πόδια του έχουν «πέσει» τέσσερα απ’ τα κορυφαία κολλέγια των ΗΠΑ, τα οποία θέλουν να εξασφαλίσουν με υποτροφίες τις… μπασκετικές του ικανότητες, πριν βρεθεί στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ!

«Είμαι απλά ευλογημένος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα», πρόσθεσε ο Wiggins, παραλαμβάνοντας το βραβείο απ’ τα χέρια του Mourning, ο οποίος είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση το 1988, ενώ η σχετική λίστα με παίκτες της χρονιάς περιλαμβάνει κι άλλα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, όπως οι Kobe Bryant, LeBron James, Dwight Howard, Chris Webber και Stephon Marbury. Ο Mourning βέβαια απ’ την πλευρά του φρόντισε να επισημάνει στο νεαρό ότι θα πρέπει να συνεχίζει να προετοιμάζεται όχι μόνο για τις δυσκολίες που θα βρει στο μπασκετικό δρόμο που ‘χει διαλέξει, αλλά και για τη ζωή μετά το τέλος της καριέρας όσο πρόωρο κι αν ακούγεται αυτό στην παρούσα φάση κι αυτό θα πρέπει από τώρα να το «χτίζει» ο ίδιος!

Δείτε κι ένα video με τις ικανότητες του Andrew Wiggins