basketball_players_bgblΕνας κύκλος έκλεισε για τον ΚΑΟΣ, καθώς ο σύλλογος της Σταυρούπολης δήλωσε την παραίτησή του από το πρωτάθλημα παραδίδοντας τη θέση του με τη μορφή απορρόφησης τμήματος στην Αρετσού Καλαμαριάς.  

Αναλυτικά:

«Το λέγαμε, το ξαναλέγαμε, το γράφαμε, το φωνάζαμε… Και στο τέλος… Τίποτα! Ο ΚΑΟΣ απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι αγωνιστικά δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Αποδεχθήκαμε την πρόκληση της Γ´ Εθνικής και καταφέραμε αγωνιζόμενοι “στο ρελαντί” να πετύχουμε τον στόχο της χρονιάς, την παραμονή στην κατηγορία. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν είχαμε θέσει έναν διαφορετικό στόχο, σίγουρα όμως η βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετική.  

Αγωνιστικά αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, διοικητικά και οργανωτικά αποδείξαμε σ´ αυτά τα δέκα χρόνια του ΚΑΟΣ ότι μπορούμε να πετύχουμε και θαύματα. Ένα σωματείο που ξεκίνησε από το μηδέν, με μηδαμινή ως και αρνητική πολλές φορές στήριξη από τους φορείς, αντιμετωπίζοντας ομάδες που απολάμβαναν και απολαμβάνουν επί χρόνια τη στήριξη και τις αθλητικές υποδομές, κατάφερε να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί δημιουργώντας έναν πλήρως λειτουργικό σύλλογο.  

Απώτερος στόχος σαφώς ήταν η δημιουργία μιας υποδομής η οποία θα στηρίζει οικονομικά αλλά και σε έμψυχο δυναμικό το οικοδόμημά μας. Με την σύσταση τμημάτων χωρίς πρωτίστως εξασφάλιση “στέγης”, με προπονήσεις σε σχολικά και ανοιχτά γήπεδα, ακόμα και με συνωστισμένες προπονήσεις όλων των ηλικιών, κατορθώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια να διατηρούμε αγωνιστικά τμήματα υποδομής αλλά και ακαδημιών. Συμπαραστάτες και συνεργάτες σε αυτή την προσπάθεια, οι προπονητές των τμημάτων με αυταπάρνηση του “εγώ” τους για χάρη των παιδιών, οι γονείς οι οποίοι επέδειξαν απίστευτη κατανόηση στα προβλήματα και φυσικά οι μικροί αθλητές οι οποίοι είχαν στο μυαλό τους μια μόνο σκέψη: το μπάσκετ!  

Τα πάντα όμως έχουν και ένα όριο, η υπομονή έχει εξαντληθεί από όλους, η αγανάκτηση για την αδιαφορία των αρμοδίων έχει ξεχειλίσει και η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών μας οδηγεί σε μια δύσκολη και ανεπιθύμητη, αλλά ταυτόχρονα αναγκαστική απόφαση. Καθώς η μονομερής στήριξη σωματείων από τον Δήμο και την Διεύθυνση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης οδήγησε στην διάλυση ουσιαστικά των τμημάτων μας και κατ´ επέκταση στον στραγγαλισμό των προϋπολογισμών μας, ο ΚΑΟΣ δηλώνει παραίτηση από το πρωτάθλημα της Γ´ Εθνικής και παραδίδει τη θέση του με τη μορφή απορρόφησης τμήματος στην Αρετσού Καλαμαριάς.  

Οι επιλογές για τη συνέχεια ήταν πολλές, η τελική απόφαση όμως ήταν να κλείσει ο επιτυχημένος δεκαετής κύκλος του ΚΑΟΣ και να μην αρκεστούμε σε κανένα ημίμετρο, κρατώντας έτσι στη μνήμη μας μόνο την δεκαετή πορεία και φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά!   Ελπίζουμε να αποτελέσουμε το παράδειγμα για το τι προκύπτει όταν απαξιώνονται οι φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του αθλητισμού και να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες συνέπειες σε ερασιτεχνικά σωματεία. Υ.Γ.: Ευχόμαστε στην Αρετσού καλή επιτυχία και καλή πορεία στην Γ’ Εθνική». \