Αρης – Δούκας 88-69

Μετά το πρωτάθλημα εφήβων, ο Αρης είναι μία ανάσα από τον τίτλο του πρωταθλητή και σε επίπεδο παίδων, καθώς επιβλήθηκε του Δούκαμε 88-69 και παρέμεινε αήττητος για 29ο συνεχόμενο ματς!

Ο Αρης μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής ακόμα κι αν ηττηθεί μέχρι και με 10 πόντους διαφορά στον αυριανό αγώνα με τον Εργοτέλη, ο οποίος θα αποτελέσει στην ουσία τον άτυπο τελικό του πρωταθλήματος παίδων που διεξάγεται από την περασμένη Τετάρτη στην Κύμη Ευβοίας.

Αν πάντως η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησιάσει λίγο την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Δούκα δεν θα δυσκολευτεί να πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος και έκανε όλη τη διαφορά κάτω από τα δύο καλάθια, ενώ ο Κελεσίδης έπληξε με τα αλλεπάλληλα ντράιβ του τη ρακέτα του Δούκα, ο οποίος σφύζει από ταλέντο (με Παπαδιονυσίου, Κεφάλα, Μιχαλόπουλο να ξεχωρίζουν) αλλά ήταν κατώτερος ως ομάδα.

Ο Αρης απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν έκανε σερί 8-0 και ξέφυγε με 44-34, παίζοντας παράλληλα εξαιρετική άμυνα πάνω σε Παπαδιονυσίου, Κεφάλα (με Κελεσίδη, Σταματέλο, Τσάρο και Φλιάτη να παίρνουν άριστα).

Ο Δούκας κατάφερε να μειώσει πάλι τη διαφορά και να φανεί απειλητικός στο 3ο δεκάλεπτο, με την άμυνα ζώνης 2-3 να έχει βραχυκυκλώσει επί 5-6 λεπτά τον Αρη και τον Βεζένκοφ να μην “ακουμπάει” τη μπάλα. Κάπου εκεί όμως ο Αρης βρήκε τις επιθετικές λύσεις μεταφέροντας τον Βεζένκοφ στην περιφέρεια και διατήρησε τη διαφορά που είχε αποκτήσει και με νέο επιθετικό κρεσέντο του τελευταίου στο 4ο δεκάλεπτο έκανε το εύθραυστο 60-64 του 32΄, 66-81.

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΡΗΣ     69-88
Διαιτητές: Παντελίδης-Χριστοδούλου
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 36-47, 54-64, 69-88
ΔΟΥΚΑΣ (Γκόγκος): Παπαδιονυσίου 16 (1), Κεφάλας 9, Παλαιοχωρίτης 15 (1), Σιμιντζής 2, Λαμπρόπουλος 5, Ρεπούσκος 6, Μιχαλόπουλος 12, Μπαρμπάτσαλος 4.
ΑΡΗΣ (Κεσαπίδης-Κυριαζής): Σταματέλος 6 (2), Φλιώνης Δ., Ρετζέπης, Κανδύλας, Φλιάτης Γ. 6, Κελεσίδης 22, Βεζένκοφ 38 (3), Φλιώνης Ι., Χαλκίδης 2, Τσάρος 10 (1), Καρανώτας, Καναράς 4.

Λεωνίδας Πιστιόλης-Αθηνά Πατρινού