Αρπάζει την ευκαιρία στο St. Thomas Aquinas ο Βασίλης Τόλιας

Τον χρόνο συμμετοχής που αναζητούσε και περίμενε φαίνεται να βρίσκει στο πανεπιστήμιο St. Thomas Aquinas ο Βασίλης Τόλιας. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση της πορείας του στο αμερικανικό κολέγιο, σκοράροντας 13 πόντους στη νίκη του σχολείου του επί του Mercy, με 93-63 (https://stacathletics.com/sports/mbkb/2021-22/boxscores/20211208_9lc2.xml?view=boxscore).

Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος φοιτά και αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στους Spartans, σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε συμμετοχή στη Division II του NCAA, καθώς πάτησε παρκέ για 20 λεπτά και κατέγραψε 2/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα. Ενώ πρόσθεσε και πέντε ριμπάουντ μία ασίστ, μαζί με πολύτιμη βοήθεια στο αμυντικό μέρος του γηπέδου.

Με την επίδοσή του, ο γιος του παλαίμαχου γκαρντ του Παναθηναϊκού και των Εσπέρου Καλλιθέας, Παγκρατίου και Κολοσσού Ρόδου, Νίκου Τόλια, βοήθησε το St. Thomas Aquinas να πετύχει την 7η νίκη του σε δέκα αγώνες στην περιφέρεια East Coast Conference. Αυτή ήταν η 6η φετινή του εμφάνιση και ήταν συνέχεια της καλής παρουσίας του στην επικράτηση με 97-82 επί του Bloomfield, στην οποία σημείωσε τέσσερις πόντους με 2/4 δίποντα, σε 13 λεπτά.
Ο Βασίλης Τόλιας μετρά ως δευτεροετής μ.ό. 3,7 πόντους σε 7,7 λεπτά συμμετοχής, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, με 50% στα σουτ εντός πεδιάς και 57,1% στα τρίποντα! Μάλιστα, ο νεαρός παίκτης αυξάνει σταδιακά χρόνο και παραγωγικότητα, ευελπιστώντας να διατηρήσει τον ρυθμό του και την παρουσία του στο rotation των Spartans. Μετά τα μ.ό. 3,3 λεπτά στα τέσσερα ματς του Νοεμβρίου που αγωνίστηκε, στα δύο παιχνίδια του Δεκεμβρίου έχει αγωνιστεί μ.ό. 16,5 λεπτά, σκοράροντας 8,5 πόντους ανά παιχνίδι.