Αρ. Σαμπόνις: “Ισχυροί οι μπασκετικοί δεσμοί Ελλάδας, Λιθουανίας”

Κάτι περισσότερο από 100 ημέρες απομένουν για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, η εκκίνηση του οποίου θα γίνει από την Ελλάδα! Μία επιλογή καθόλου τυχαία, όπως τονίζει ο Άρβιντας Σαμπόνις, που ηγείται της λιθουανικής αποστολής, που θα βρεθεί από την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα για να δώσει το σήμα της εκκίνησης της αντίστροφης μέτρησης.

Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Λιθουανίας στο μπάσκετ ήταν πάντα πολύ στενοί και φιλικοί. Πολλοί Λιθουανοί καλαθοσφαιριστές και προπονητές έχουν περάσει από την Ελλάδα, τώρα και εμείς έχουμε τον προπονητή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας (σ.σ. Ηλίας Ζούρος) να είναι προπονητής της θρυλική Ζαλγκίρις Κάουνας”, σχολιάζει ο “Σάμπας” με δηλώσεις του στο site της ΕΟΚ και προσθέτει:

“Οι Λιθουανοί γνωρίζουν το Ελληνικό πάθος για το μπάσκετ, το πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Έλληνες παίκτες στους στόχους τους και το πόσο δυνατοί αντίπαλοι θα είναι. Είμαι στην ευχάριστη θέση να έρθω στην Ελλάδα για να παρουσιάσω το Ευρωμπάσκετ 2011 που θα διεξαχθούν στη Λιθουανία το φθινόπωρο. Θέλω να σας δείξω ακριβώς ένα κομμάτι της Λιθουανίας, το πάθος για το μπάσκετ και για να δώσω μια ιδέα το τι περιμένει τους οπαδούς στη Λιθουανία. Παράλληλα θα χαρώ να μιλήσω για μπάσκετ με παλιούς Έλληνες φίλους μου”.