Ασθμαίνοντας βαδίζει για την 9η θέση η εθνική εφήβων…

Η εθνική εφήβων ίδρωσε, κόπιασε, της… βγήκε η ψυχή για να μπορέσει να νικήσει τη Σενεγάλη και να βάλει πλώρη για την 9η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στην Κρήτη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε μία ανάσα από το “έμφραγμα”, αλλά στο τέλος της δεύτερης παράτασης (!), έκαμψε την αντίσταση της μαχητικότατης Σενεγάλης και πήρε τη νίκη με 102-97. Μία νίκη που λίγο έλειψε να χαθεί στο τέλος του κανονικού ματς, όταν το φάουλ που έπρεπε να γίνει, δεν έγινε κι οι αντίπαλοί μας πέτυχαν το τρίποντο με το οποίο οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όπου και πάλι οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειξαν αρκετά αγχωμένοι και χρειάστηκε να κάνουν την υπέρβαση για να φέρουν τα πάνω-κάτω, αλλά και να δουν τη… Θεά Τύχη να τους χαμογελά, αφού τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζαν οι αντίπαλοί τους δεν τα μετουσιώσαν σε καλάθι, που θα μπορούσε να δώσει άλλη μορφή στην εξέλιξη του σκορ.

Η Σενεγάλη έδειξε τις διαθέσεις της, αλλά και τα πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά της στο παρκέ, βάζοντας την ελληνική ομάδα στα… σκοινιά. Οι δεύτερες επιθέσεις που κέρδιζαν, τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν μία διαφορά (21-11), “πονοκεφαλιάζοντας” το ελληνικό επιτελείο. Αντίδραση πάντως υπήρξε από την ελληνική πλευρά, που ανέτρεψε τα δεδομένα, ισορρόπησε το σκορ και προσπέρασε με 37-44. Αρσενόπουλος, Ρογκαβόπουλος και Βουλγαρόπουλος έκαναν μεστό παιχνίδι, δίνοντας τις λύσεις που χρειαζόταν η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε στο ημίχρονο μπροστά με 42-49. Σκορ όμως που δεν το “κράτησαν” οι Έλληνες παίκτες. Οι αντίπαλοί τους μπήκαν και πάλι παθιασμένοι και με ένα σερί 15-0 βρέθηκαν μπροστά με 57-49. Ο Αρσενόπουλος ήταν σε πολύ καλή αγωνιστικά μέρα, οι Σωτηρίου και Ρογκαβόπουλος τον ακολούθησαν, ο Σανδραμάνης έδωσε σημαντικές βοήθειες και έτσι το ματς άρχισε να γέρνει υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Που όμως είχε ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Έχανε τις μάχες των ριμπάουντ.

Κι αυτό λίγο έλειψε να το πληρώσει. Το 78-83 στο 39′ έμοιαζε να δίνει τη νίκη στην ελληνική ομάδα, που όμως είδε τη Σενεγάλη να “ροκανίζει” τη διαφορά (82-83) και να γίνεται απειλητική. Ο Αρσενόπουλος από τη γραμμή των βολών έγραψε το 82-85, που θα μπορούσε να “σφραγίσει” τη νίκη, όμως στην άμυνα δεν έγινε το φάουλ κι η Σενεγάλη με τρίποντο ισοφάρισε και πήγε το ματς στην παράταση (85-85). Εκεί το ελληνικό συγκρότημα φάνηκε επηρρεασμένο από την εξέλιξη και βρέθηκε να κυνηγά (92-85). Δύο τρίποντα από τους Αρσενόπουλο και Ρογκαβόπουλο έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια και στη δεύτερη παράταση. Ένα έξτρα πεντάλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένη. Έπαιξε καλύτερη άμυνα, είχε καλύτερες επιλογές και παρότι έχασε και πάλι πολλά αμυντικά ριμπάουντ, πήρε αυτό που ήθελε. Το εντυπωσιακό παιχνίδι των Φαγιέ, Σιλά και Ντιόπ από πλευράς Σενεγάλης δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα, με την ελληνική ομάδα, έστω και… ασθμαίνοντας να φτάνει στη νίκη με 102-97 και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-12, αντιμετωπίζοντας την Αργεντινή.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-23, 42-49, 63-64, 85-85 (κ.α.), 92-92 (α’ παρ.), 97-102.