Αστέρας και Φοίνικας, μια οικογένεια…

Το ντέρμπι της Λάρισας μεταξύ του Φοίνικα και του Αστέρα είναι ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της προσεχούς Κυριακής, όχι μόνο για τη θεσσαλική πόλη, αλλά και για την κατηγορία. «Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι της Λάρισας μετά από πολλά χρόνια στη Γ’ Εθνική κατηγορία και οι δύο ομάδες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, καθώς έχουν άριστες σχέσεις. Και οι δύο όμως για τους στόχους της θα επιδιώξουν τη νίκη. Οι πρόσφατες αλλαγές και των δύο δίνει ένα νέο ενδιαφέρον για το ματς κι εγώ από την πλευρά μου καλώ όλον τον φίλαθλο κόσμο της πόλης να έρθει στο γήπεδο και να αποδείξει πως το μπάσκετ της πόλης μας έχει παρόν και μέλλον» δήλωσε αναφορικά με το ντέρμπι της Κυριακής ο πρόεδρος του Αστέρα Κώστας Μπαζάκης, ενώ ο ομόλογος του Φοίνικα, ο Κώστας Βαλιώτης είπε:

«Η Λάρισα εκπροσωπείται από δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική και το σημαντικό είναι πως στο τιμόνι και των δύο ομάδων είναι καταξιωμένοι Λαρισαίοι προπονητές. Καθώς επίσης το πλέον σημαντικότερο είναι ότι και το έμψυχο υλικό και των δύο ομάδων είναι αθλητές από τον Νομό Λάρισας. Με την ευκαιρία του λαρισαϊκού ντέρμπι καλούμε όλους τους Λαρισαίους να βρεθούν στη γιορτή αυτή του μπάσκετ και να αγκαλιάσουν το άθλημα που τόσο αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Αθανάσιος Κουκουλίτσιος, τεχνικός σύμβουλος του Αστέρα και εμπνευστής της συνάντησης αυτής στα γραφεία της εφημερίδας “Ελευθερία”, είπε από τη μεριά του: «Θα πρέπει να καταλάβουμε πως οι δύο ομάδες είναι αντίπαλες μόνο στα δύο ματς και εκτός αγωνιστικών χώρων διατηρούμε τις καλύτερες σχέσεις. Είμαστε μια οικογένεια απλά με διαφορετικά χρώματα. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Εν συνεχεία μίλησαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων. Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Θοδωρής Λιάκος (Φοίνικας): «Είναι ένα παιχνίδι πραγματική πρόκληση και όχι μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου. Θα πρέπει οι Λαρισαίοι να αποδείξουν πως στηρίζουν αυτό που λέγεται τοπικό μπάσκετ. Εμείς από την πλευρά μας σαν Φοίνικας θέλουμε τη νίκη για την προσπάθεια ανόδου που κάνουμε».

Γιάννης Λάππας (Αστέρας): «Η κοινή παρουσία όλων των εκπροσώπων στα γραφεία της «Ελευθερίας» δείχνει και το ήθος των ανθρώπων που τις απαρτίζουν αλλά και τις αγαστές σχέσεις που υπάρχουν. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να δει τις ομάδες που πλέον εκπροσωπούν το λαρισινό μπάσκετ και να γεμίσουν το κλειστό του Αλκαζάρ. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι θα έλεγα πως ο Φοίνικας έχει το προβάδισμα καθώς αποτελείται από αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία και ανώτερων κατηγοριών. Επίσης εμείς έχουμε την αλλαγή προπονητή πολύ πρόσφατη και ακόμα προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και προσωπική ευτυχία».

Πηγή: eleftheria.gr