Αυλαία με ιστορικό ρεκόρ στη Β΄ Εθνική

scorers_basketball_infobasketΜε 15 παιχνίδια, μία αναβολή και ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ θα αρχίσει το 31o πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής σε Νότο και Βορρά. Κατ’ αρχάς, η αναμέτρηση μεταξύ του Εσπέρου ΑΟΠΑ και του Εργοτέλη αναβλήθηκε επ’ αόριστον και συγκεκριμένα μέχρι να αποφασίσει ο ΑΣΕΑΔ για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Αγία Παρασκευή μετά το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος για την παραμονή του πατρινού συλλόγου στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της πρεμιέρας περιλαμβάνει επτά αγώνες στο νότιο όμιλο και άλλους οκτώ στον βόρειο.

Εμμανουηλίδης, ο πρώτος με 13 σεζόν στη Β΄ Εθνική!

Με το καλημέρα, το πρωτάθλημα του Νότου θα ξεκινήσει με ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο Βασίλης Εμμανουηλίδης, επιστρέφοντας στη Β΄ Εθνική έπειτα από διαλειμμα ενός έτους (στη Γ΄ Εθνική), θα γίνει σήμερα ο πρώτος παίκτης που θα παίξει για 13η σεζόν στην κατηγορία, αφήνοντας στη δεύτερη proteas-voulasθέση τους Χρήστο Ζαρογιάννη και Αλέξη Τσακιρίδη (12).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, μεταξύ των νεοφώτιστων Πρωτέα Βούλας και Τρίτωνα, είναι ένα από αυτά που δεσπόζουν στην πρεμιέρα του νότιου ομίλου. Τα υπόλοιπα ματς που ξεχωρίζουν είναι αυτό μεταξύ του Πανερυθραϊκού και του Ιωνικού Νίκαιας και φυσικά η αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με το Περιστέρι, δύο ομάδων που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα.

Στον βόρειο όμιλο το παιχνίδι του Χαρίλαου Τρικούπη με την Ασπίδα Ξάνθης είναι αυτό που θα τραβήξει πάνω του τη μεγαλύτερη προσοχή, καθώς και οι δύο ομάδες είναι φτιαγμένες για μεγάλα πράγματα φέτος. Κόντρα στην πιο παλιά ομάδα του ομίλου, το Στρατώνι, θα κάνει την πρεμιέρα του ένα από τα φαβορί για την άνοδο, ο Ερμής Αγιάς, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και ο αγώνας Πιερικός Αρχέλαος-Καρδίτσα στην Κατερίνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Νότιος Όμιλος

Ζωγράφου 17.00 Φιλαθλητικός-Μανδραϊκός Κάρδαρης-Μπούκας
Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος-Παπάγος Παπαφωτίου-Πολυχρόνης
Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Β.-Τρίτωνας Ζακεστίδης-Μηλαπίδης
Απόλλωνα 17.00 Απόλλωνας Σμ.-Κορωπί Παπαθανασίου-Στρέμπας
Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Ιωνικός Ν. Θεοδωρόπουλος-Γιακείμη
Δ. Βικέλας 17.00 Ν. Κηφισιά-Μαρούσι Τσαρούχα-Αποστολίδης
2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Περιστέρι Πόντας-Καραβίτης

Βόρειος Όμιλος

ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλ.-Καρδίτσα Φούτζηλας-Γαζέτας
ΔΑΚ Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Φίλιππος Βέρ. Κοϊμτζόγλου-Θεοδώρου
Αγιάς Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Στρατώνι Κατωτικίδης-Παπανικολάου
ΔΑΚ Μεσολογγίου 16.00 Χαρ. Τρικούπης-Ασπίδα Ξ. Καρακάσης-Καρπάνος
Μ. Τσικίνας 17.00 ΧΑΝΘ-Αγρίνιο Τσουμαχίδης-Ζαχαρής
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Πολύγυρος Ταρενίδης Κ-Μελανίδης
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λ.-Πευκοχώρι Ελευθεριάδης-Παπαγεωργίου
ΔΑΚ Ευόσμου 17.00 Αίας Ευόσμου-Γέφυρα Τσιρτσιμάλης-Δαμίγος