Αυτά συμβαίνουν μόνο στο μπάσκετ! (+vd)

Μερικά πράγματα συμβαίνουν… μόνο στο μπάσκετ. Σαν αυτό που έκανε η Μπαρτσελόνα, για παράδειγμα, στον πρώτο τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονταν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με 17 στο 3ο δεκάλεπτο (43-60) και με 13 στο 35’ (63-76), ωστόσο κατόρθωσαν να κάνουν την ολική ανατροπή και να νικήσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης με 81-80, χάρη στο τρελό τρίποντο του Μαρσελίνιο Χουέρτας από απόσταση 12 μέτρων!

Λίγο προηγουμένως ο Ναβάρο είχε ισοφαρίσει 78-78 με τρίποντο στα 42’’, ο Γιουλ έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ με βολές (78-80) και ο Χουέρτας έχασε την επόμενη κρίσιμη επίθεση. Με 28 δευτερόλεπτα να απομένουν, οι Καταλανοί επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ, άφησαν τους Μαδριλένους να εξαντλήσουν (πολύ λογικά από τη μεριά τους…) το χρόνο επίθεσης και στο τέλος ο Γιουλ πέταξε ένα τρίποντο που δεν βρήκε στόχο… Το σενάριο έμοιαζε σωστό, είχε όμως απρόσμενο φινάλε.

Ο Εϊντσον μάζεψε το ριμπάουντ με (λιγότερο από) 4’’ να απομένουν, πάσαρε στον Χουέρτας και αυτός έκανε σπριντ, δύο βήματα κάτω από το κέντρο, την… προσευχή του και πέταξε τη μπάλα, η οποία κατέληξε (με ταμπλό παρακαλώ) στο καλάθι της Ρεάλ! Πώς να μην τραβάνε τα μαλλιά τους οι παίκτες της Ρεάλ…