Αυτή ήταν… βροντή (Θάντερ)! (+vd)

Δύο μέρες μετά την κυριαρχική εμφάνιση και το 2-0, η Οκλαχόμα προσγείωσε απότομα το Σαν Αντόνιο. Η Θάντερ βρήκε το “κουμπί” των Σπερς και τους διέλυσε με 102-82, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των “σπιρουνιών” εδώ και 50 μέρες, αφού η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς προερχόταν από 20 σερί νίκες -είχε να ηττηθεί από τις 11 Απριλίου, από τους Λέικερς!

Η Οκλαχόμα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Σπερς μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο. Μπήκε στο γήπεδο προηγούμενη με 8-0, οι Σπερς συνήλθαν μετά το τάιμ άουτ του Γκρεγκ Πόποβιτς (προηγήθηκαν γρήγορα 12-14) αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι ξέφυγαν με 68-48 στο 32′ και ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στους 27 πόντους (95-68 στο 45′), κι ενώ ο Σκοτ Μπρουκς είχε αποσύρει προ πολλούς τους βασικούς του…

Αυτή τη φορά ο Τόνι Πάρκερ ήταν μονίμως μπλεγμένος στην άμυνα του Τάμπο Σεφολόσα, οι Μάνου Τζινόμπιλι, Τιμ Ντάνκαν δεν απείλησαν στην επίθεση, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που πετούσαν… φωτιές και ξεχείλιζαν ενέργεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Σεφολόσα έκανε απίστευτη all around εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, όπως και ο Ιμπάκα, δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται να σκοράρουν μόνο οι big three (οι Ντουράντ, Γουέστμπρουκ, Χάρντεν είχαν μόνο… 47 πόντους μαζί) για να δει η Οκλαχόμα… άσπρη μέρα.

Οκλαχόμα-Σαν Αντόνιο 102-82 (Σεφολόσα 19π., 6ρ., 6κλ., Ντουράντ 22 – Τζάκσον 16)… 1-2 νίκες