«Αυτό που κάναμε φέτος είναι άθλος»

Η χρονιά άρχισε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις, ολοκληρώθηκε όμως θριαμβευτικά. Διότι θρίαμβος ήταν για τον Αρκαδικό να σωθεί μαθηματικά δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της Α2… Ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε ο Αρκαδικός, στην προοπτική της Α1 για την ομάδα της Τρίπολης και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωκράτη Γκιζόγιαννη:

Σωκράτη, πίστευες στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, θα παλεύατε για την παραμονή σας στην κατηγορία;

Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για μας και το γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή αλλά πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Διαφορετικά δεν θα παίρναμε μέρος στο πρωτάθλημα.

Θεωρείς ότι αδικείται ο Αρκαδικός από τη βαθμολογική του θέση; 

Πραγματικά αυτό που κάναμε εφέτος, είναι άθλος. Είχαμε αρκετά παιδιά από την εφηβική ομάδα και το ότι καταφέραμε και σωθήκαμε, είναι μεγάλη υπόθεση. Έγινε συλλογική δουλειά και αν είχαμε πάρει 1-2 νίκες που μπορούσαμε διότι παίξαμε καλά, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Όλη την εβδομάδα, πως διαχειριστήκατε το παιχνίδι με το Ηράκλειο; Σας δημιουργήθηκε πίεση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα;

Είχαμε πάρα πολύ πίεση. Όμως την ίδια πίεση είχαμε σε όλα τα παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες ήταν τελικοί για μας, όποτε, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό. Ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας.

Πιστεύεις ότι ο Αρκαδικός μπορεί τα επόμενα χρόνια να βρεθεί στα σαλόνια της Α1; 

Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ο Αρκαδικός κάποια στιγμή στην Α1. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που πραγματικά αγαπούν την ομάδα. Μπορεί η κατάσταση εφέτος να ήταν δύσκολη λόγω και των οικονομικών, όμως, όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Η ανοδική πορεία του Αρκαδικού τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει αρκετά παιδιά στα παρκέ; Έχουν αγαπήσει το μπάσκετ; 

Σίγουρα, γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα τα τελευταία 6-7 χρόνια, υπάρχουν τμήματα υποδομής και τα παιδιά δείχνουν ότι αγαπούν το μπάσκετ. Ενδεικτική είναι η εικόνα στα τμήματα του παιδικού και του εφηβικού.

Πως ονειρεύεσαι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Τι φιλοδοξίες έχεις πλέον; 

Στο μπάσκετ πλέον, δεν μπορείς να κάνεις σχέδια. Κοιτάζουμε μέρα με τη μέρα. Εγώ θέλω τώρα να τελειώσουμε τη χρονιά, να παίξουμε τους δύο αγώνες που έχουμε, να ηρεμήσουμε και μετά θα αρχίσω να σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Ότι καλό είναι να έρθει, ας έρθει.