Αυτό το τρένο… ποιος θα το προλάβει

Τα ντέρμπι των ομάδων που παλεύουν για να προλάβουν το «τρένο» της σωτηρίας είναι αυτά που ξεχωρίσουν στην 20η αγωνιστική ενώ έχει και κάποιες ενδιαφέρουσες μάχες στη κορυφή. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά… Ο πρωτοπόρος Αμπελώνας δεν αναμένεται να δυσκολευτεί ιδιαίτερα ο κόντρα στην Έδεσσα η οποία έχει χάσει εδώ και μερικές αγωνιστικές τις ελπίδες της για παραμονή στη κατηγορία.

Αντίθετα, πιο δύσκολο έργο έχει η Νίκη Βόλου με αντίπαλο τη Μακαμπή, η οποία προέρχεται από τη σημαντική νίκη παραμονής στον αγώνα με την Επανομή. Ο Φοίνικας Λάρισας υποδέχεται τη Κρύα Βρύση με μεγάλο κίνητρο και για τους δύο ιδίως τους φιλοξενούμενους που χρειάζονται τους βαθμούς για να αυξήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή στη κατηγορία.

Ένα σημαντικό ντέρμπι για τον ίδιο στόχο, τη παραμονή θα γίνει και στο Κιλκίς ανάμεσα στον τοπικό Αετό και τον Αιγινιακό με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για βαθμούς και… ελπίδες. Ο Πρωτέας Γρεβενών έχει «ανέβει» τώρα τελευταία και αποδεικνύει σχεδόν κάθε εβδομάδα ότι δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος όσο μερικοί νομίζουν… Ο Ηρακλής Κοζάνης μη θέλοντας να πέσει στην… παγίδα είναι αποφασισμένος να…χρησιμοποιήσει από νωρίς το «ρόπαλο» του και να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο για να του πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης.

Το Άργος Ορεστικό με λίγη προσοχή έχει τη δυνατότητα να πάρει μια αρκετά εύκολη νίκη κόντρα στην Αξιούπολη, ενώ η Μεταμόρφωση Βόλου θα παλέψει για το διπλό κόντρα στον μαχητικό Αριστοτέλη Επανομής.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Φοίνικας Λάρισας – Μ. Αλέξναδρος Κρ. Βρύσης (Αγ. Θωμά Λάρισας, 18:00)
Αετός Κιλκίς – Αιγινιακός    (Α’ ΔΑΚ Κιλκίς, 18:00)
Αλέξανδρος Αξιούπολης – Αργος Ορεστικό   (Αξιούπολης, 18:00)
Αριστοτέλης Επανομής – Μεταμόρφωση Βόλου   ( ΔΑΚ Επανωμής, 18:00)
Νίκη Βόλου – Νίκη Βόλου   (Ν. Ιωνίας, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – Πρωτέας Γρεβενών    (Κοζάνης, 18:00)
Αμπελώνας – Πανεδεσσαϊκός   (Αμπελώνα, 18:00)