Αύξηση των ομάδων στην Α1 ΕΣΚΑΘ αποφάσισε το ΔΣ

Σε ριζικές αλλαγές προχωρά η ΕΣΚΑΘ, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με τις αλλαγές να αφορούν στην Α1 κατηγορία και στην Α2. Συγκεκριμένα στην Α1 αποφασίσθηκε οι ομάδες να αυξηθούν στους δύο ομίλους από δέκα σε δώδεκα και φέτος θα υποβιβαστεί μία που θα βγει από το μπαράζ Ολυμπιακού Καρδίτσας-Φοίβου, ενώ στην Α2 ΕΣΚΑΘ αποφασίσθηκε να μην συμμετέχουν οι θυγατρικές των ομάδων (κάτω των 21 ετών) των εθνικών πρωταθλημάτων.

Θα παραμείνουν δύο όμιλοι των δώδεκα ομάδων ενώ ανεβαίνουν κατηγορία οι: Πασιαλής Μουζακίου, Αιολικός, Γ Σ Ελασσόνας, Αετός Πλατυκάμπου και ο νικητής του μπαράζ Γ.Σ. Σκιάθου- Μύτικα. Σε περίπτωση που δεν υποβιβαστεί καμία Θεσσαλική ομάδα από την εθνική κατηγορία δεν θα χρειαστεί να γίνει μπαράζ για την άνοδο.
Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ τόνισε ότι γνώμονας ήταν το γεγονός ότι σταματάνε γρήγορα τα πρωταθλήματα με αποτέλεσμα οι παίκτες να μην έχουν πολλές εμπειρίες ενώ επίσης διαπιστώθηκε ότι ομάδες που παίζουν στις υψηλές τοπικές κατηγορίες δείχνουν αξιοθαύμαστη οργάνωση και φαίνεται από τις γρήγορες ανόδους κατηγοριών του Ερμή Αγιάς αλλά και του Γ Σ Φαρσάλων.

Πηγή: eleftheria.gr

.
Διαβάστε ακόμη…