Αύριο το Χολαργός-Ιωνικός Ν.Φ., νομοσχέδιο-ανάσα για τα κλειστά

Με έγγραφο που απέστειλε η Ομοσπονδία σε Χολαργό και Ιωνικό Ν.Φ. ενημέρωσε πως ο μεταξύ τους αγώνας που είχε αναβληθεί την περασμένη Κυριακή για την 18η αγωνιστική, θα γίνει αύριο στις 18:30 (διαιτητές: Τσώνος Μ.-Μάλαμας). Θυμίζουμε πως η Περιφέρεια είχε χρίσει το γήπεδο ακατάλληλο, με αποτέλεσμα η ΕΟΚ να προχωρήσει στην αναβολή του αγώνα.  Αύριο το πρωί πιθανόν να υπάρχει έγκριση από τον Περιφερειάρχη αλλά και να μην υπάρξει άμεσα, η αναμέτρηση μπορεί να διεξαχθεί και με προφορική έγκριση.

Να ενημερώσουμε πως ο ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού) στον οποίο υπάγονται τα γήπεδα του δήμου, έχει αποστείλει αίτηση θεραπείας στην Περιφέρεια (νομική πράξη με την οποία ζητά την αναστολή ή ακύρωση της απόφασης της περιφέρειας για το κλείσιμο των γηπέδων). Παράλληλα, έχει σταλθεί και αναθεωρημένη μελέτη στην πυροσβεστική, η οποία είναι υπό έγκριση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Χολαργού Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στο όλο συμβάν το οποίο προέκυψε,  τόνισε στο «www.infobasket.gr»: «Είναι το μοναδικό γήπεδο που υποφέρει από αυτά γεγονότα. Σε όλα τα γήπεδα ξεπεράστηκε το πρόβλημα ατύπως με τον α’ ή τον β’ τρόπο». Ωστόσο μας έδωσε μια είδηση, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα στα δημόσια κτήρια και στην άδεια λειτουργίας τους. Ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου υποστήριξε:

«Το 90% των γηπέδων χτίστηκε από την ΓΓΑ και χωρίς οικοδομική άδεια. Αυτό όμως θα ξεπεραστεί, καθώς έχει κατατεθεί νομοσχέδιο στην βουλή από της 07/03/12 το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σύντομα. Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν λέει ότι τα υφιστάμενα δημόσια και δημοτικά κτήρια που στερούνται οικοδομικής αδείας και έχουν κατασκευαστεί μετά από δημόσιο διαγωνισμό, θα υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου 4014 του 2011, χωρίς να απαιτείται καμιά διαδικασία. Πράγμα που θα απελευθερώσει τα κτίρια και θα πάρουν κανονικά άδεια λειτουργίας».