Ανακοίνωση εξέδωσε το Περιστέρι με την οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση της ομάδας, ενώ αναφέρεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΓΣΠ στην Α’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με την κατάσταση της ΚΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, η διοίκηση/ΟΜΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ που ανέλαβε την τύχη της ομάδας πέρσι το καλοκαίρι δίνει την απάντηση της και θέτει ιστορικά διλήμματα για την συνέχεια της ομάδας, όπως δεν έχουν τεθεί πότε στο παρελθόν.

Αρχικά θα υπενθυμίσουμε στους φίλους της ομάδας που έχουμε λατρέψει αυτή την ομάδα για τα αποτελέσματα της στις χρυσές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ, την μαχητικότητα της και κυρίως την «παραγωγή» ταλαντούχων παιχτών, τρία γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά την ομάδα:

–  τον υποβιβασμό στην Α2 το 2004 μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 44 του πτωχευτικού κώδικα,

–  την αγωνιστική απαξίωση της ομάδας με τον τραγικό υποβιβασμό στην Β’ Εθνική το 2006

–  και την θριαμβευτική επάνοδο της ομάδας στην Α1 το 2009, η οποία δυστυχώς εμπότισε με αλαζονεία την τότε διοίκηση, η οποία με την σειρά της δημιούργησε δυσβάσταχτο χρέος 906,000 € μέχρι 30/6/2011.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εμείς σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μόνο το μέλλον της ομάδας το οποίο όμως είναι εξαιρετικά δυσοίωνο. Εμείς, η ΟΜΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ αναλάβαμε πέρσι την τύχη του συλλόγου και την αναγκαστική διαχείριση του υπέρογκου χρέους που δημιουργήθηκε κυρίως από την χρονιά 2009-2010 με τις άκυρες επιλογές αλλά κ αλλαγές αμέτρητων ξένων παιχτών, με συμβόλαια ελλήνων παιχτών που δεν άρμοζαν στα δεδομένα λιτότητας της εποχής και με managers που μόνο όφελος είχαν την απομύζηση του ταμείου του συλλόγου. Το χρέος έφτασε τα 906,000 € και σήμερα δηλώνουμε με υπερηφάνεια για το επιτυχές αποτέλεσμα αλλά και στεναχώρια για το μέλλον της ομάδας, πως έχει μειωθεί κατά 200,000€. Το χρέος είναι βιώσιμο με δύο προϋποθέσεις:

1.       η ομάδα να συμμετάσχει με αξιώσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Α1.

2.       Να συνεχίσει ο διακανονισμός και η εξυπηρέτηση του. Η προσπάθεια μας έχει στόχο να μην ζημιωθεί και να εισπράξουν όλοι τα οφειλόμενα, η οποία όμως δεν θα ευδοκιμήσει αν οι πιστωτές βάζουν «το μαχαίρι στο κόκκαλο» της ομάδας. Το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι στα λόγια γιατί ενώ θα μπορούσε η ΚΑΕ να μπει σε άρθρα παρόμοια με το 2004, όπως έχει γίνει και με άλλες κατά καιρούς ΚΑΕ, δεν το σκεφτόμαστε καν, δεν το συζητάμε και προχωράμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους.

Η οικονομική κατάσταση της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια (κυρίως) και η απαξίωση της ομάδας από το κοινό της και την δημοτική αρχή έχει δυσκολέψει την κατάσταση σε τέτοιο σημείο που πρέπει να αποφασισθεί άμεσα τι μέλει γενέσθαι για την ομάδα μας:

1.       συμμετοχή στην Α1, για την οποία χρειάζονται άμεσα 100,000 € για την αδειοδότηση της ομάδας και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα

ή

2.       συμμετοχή στην Α’ ΕΣΚΑ.

Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αποκλείονται η Α2, η Β κ Γ’ Εθνική. Γιατί πολύ απλά στις τρεις επόμενες κατηγορίες πρέπει να δαπανηθούν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που χρειάζεται η ομάδα για την συμμετοχή της στην Α1, σε πρωταθλήματα υποδεέστερα των περιστάσεων και ταυτόχρονα άκρως ανταγωνιστικά. Θα είναι μεγάλη αποτυχία για όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια ανάδειξης του ΓΣΠ από την ημέρα ίδρυσης του και μετά! Θα είναι οδυνηρό για όλους εμάς και πρωτίστως για όσους αναδείχθηκαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ομάδας, είτε προερχόμενοι από τις ακαδημίες είτε από μεταγραφές σε πολύ νεαρή ηλικία. Καλούμαι σε συστράτευση:

–          τον Περιστεριώτικο λαό που έχει ασφυκτικά γεμίσει το κλειστό κατά καιρούς, αυτούς που γέλασαν κ έκλαψαν από χαρά αλλά και από λύπη για αυτή την ομάδα,

–          τον Δήμαρχο Περιστερίου κο Παχατουρίδη κ σύσσωμη την δημοτική αρχή που έχει ανακηρύξει τον ΓΣΠ επίσημο πρεσβευτή της πόλης μας

–          τους διοικούντες του παρελθόντος

–          τους παίχτες που ανεδείχθησαν μέσα από την ομάδα μας: τον πρώτο σκόρερ της Α1 όλων των εποχών Άγγελο Κορωνιό, έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές Αργύρη Πεδουλάκη, στελέχη των Εθνικών ομάδων μας όπως Κασουρίδης, Παπαμακάριος, Πελεκάνος, Τσαρτσαρής, Μαυροειδής, Πέτρουλας, Μάντζαρης Αντώνης και Βαγγέλης, Γλυνιαδάκης και όλους όσους ίδρωσαν και μάτωσαν την φανέλα μας, ανέδειξαν την ομάδα αλλά και η ομάδα έγινε για αυτούς το πρώτο σκαλοπάτι για την συνέχεια της καριέρας τους. … … … …

–          Όλους όσους μπορεί να χρωστάει η ομάδα αλλά και αυτοί «χρωστάνε» στην ομάδα…

Η ομάδα πρέπει να παραμείνει στην μία και μοναδική κατηγορία που της αρμόζει, να επαναπροσδιορίσει τις αξίες της και να παρατάξει μια αμιγώς Ελληνική ομάδα παιχτών νεαρής ηλικίας, με πολύ ταλέντο, πολύ πάθος για διάκριση και πολύ τόλμη. Βαρεθήκαμε τους μισθοφόρους ξένους παίχτες που για οφειλές ολίγων ημερών παρατάνε την ομάδα στα κρύα του λουτρού και αφήνουν τους μικρούς και άπειρους να κουβαλήσουν την μπάλα που καίει στα δύσκολα… Δεν χρειαζόμαστε τους managers που έπαιξαν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ομάδας. Η ομάδα πρέπει να γυρίσει στα παλιά, σε αυτό που ξέρει τόσα χρόνια να κάνει πολύ καλά: να πλάθει ταλέντα.

Στις χαρές και στις λύπες μαζί!

ΟΜΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ / Διοίκηση ΚΑΕ ΓΣΠ»