Α1: Γλίτωσε το κάζο, απέτρεψαν το μακελειό…

Ευρήματα της αστυνομίας στον έλεγχο οπαδών του ΟλυμπιακούΝίκησε, αλλά δεν έπεισε ο Ολυμπιακός και σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστεί για τα καλά ενόψει των υποχρεώσεων που έχει μπροστά του με αντιπάλους μάλιστα πολύ πιο ισχυρούς απ’ το Μαρούσι. Το “ισχνό” 89-84 επί της ομάδας του Αμαρουσίου φανερώνει πως οι Πειραιώτες χρειάστηκε να μοχθήσουν πάρα πολύ για ν’ αποφύγουν μία ήττα-κάζο, από έναν αντίπαλο που παλεύει με τα… κύματα για να μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην κατηγορία! Και σίγουρα η συγκεκριμένη εμφάνιση θα πρέπει ν’ αποτελέσει όχι απλώς καμπανάκι, αλλά… καμπάνα για τους ερυθρόλευκους ενόψει των επικείμενων αγώνων της στην Euroleague…
Αξίζει ν’ αναφερθεί πως πριν την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σταματήσει οπαδούς του Ολυμπιακού που πήγαιναν προς στο κλειστό του Αγ. Θωμά. Οι υποψίες τους για επικείμενο ραντεβού-θανάτου με οπαδούς του Παναθηναϊκού εν μέρει δικαιώθηκαν καθώς τα ευρήματα στον σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν ήταν μία μολότοφ, μαχαίρια, λάμες από σουγιάδες, σιδερένιο μαδέρι, πτυσσόμενο γκλομπ, φωτοβολίδες και βεγγαλικά, καθώς και άλλα “πολεμοφόδια”, με συνέπεια να προχωρήσουν σε 227 προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού και τελικώς σε 3 συλλήψεις (για παλαιότερες πάντως κατηγορίες)!
Βίον αντίθετο διήγαγε ο Παναθηναϊκός, που με τον Λόγκαν να μοιάζει με τη… μεταγραφή του χειμώνα(!!!) και δίχως τον Διαμαντίδη στη σύνθεσή του (για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό) δεν ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση του ΚΑΟΔ (101-72) και να κάνει μία γερή προπόνηση ενόψει του ματς με την Ουνίξ Καζάν.
Ο Κολοσσός “ξύπνησε” στο τέλος και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας του Άρη (70-64), ενώ κι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας – μετά κόπων και βασάνων – της Καβάλας (66-60). Το Περιστέρι έκανε… περίπατο κόντρα στον Ίκαρο (81-69), οδηγώντας παράλληλα τον προπονητή της ομάδας της Καλλιθέας Αρη Λυκογιάννη στο… ταμείο ανεργίας!
Συγκλονιστικό ήταν το ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής, με τον Πανιώνιο να φεύγει νικητής απ’ το κλειστό της Ηλιούπολη (78-76), έχοντας όμως πρώτα… αγχωθεί για τα καλά, καθώς είδε τον αντίπαλό του να επιστρέφει απ’ το -17! Οι γηπεδούχοι, πάντως έχασαν την ευκαιρία της ολικής ανατροπής, πετώντας στα σκουπίδια αρκετές ελεύθερες βολές στα τελευταία και πιο καθοριστικά δεύτερα της αναμέτρησης…
Τα αποτελέσματα:
ΚΟΛΟΣΣΟΣ – ΑΡΗΣ 70 – 64
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΑΟΔ 101 – 72
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΙΚΑΡΟΣ 81 – 69
ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84 – 89
ΠΑΟΚ – ΚΑΒΑΛΑ  66-60
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 76-78
* Ρεπό είχε το Ρέθυμνο
Επόμενη αγωνιστική
28/1
17:00 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ET-3
19:00 ΙΚΑΡΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ NET
29/1
12:30 ΚΑΟΔ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ
16:00 ΚΑΒΑΛΑ – ΜΑΡΟΥΣΙ
17:00 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ
19:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ NET
* Ρεπό έχει το Περιστέρι

Ευρήματα της αστυνομίας στον έλεγχο οπαδών του Ολυμπιακού