Β΄Εθνική (Νότος) / 23η αγωνιστική: Η προαναγγελία

basketball-hong-kong_71641_990x742Τα παιχνίδια σε Χολαργό και Περιστέρι παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Η μονομαχία, άλλωστε, του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής για το ποια ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία, είναι και το μεγαλύτερο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί. Εκτός κι αν η Κύμη κάνει κι άλλο στραβοπάτημα και η μάχη για την πρώτη θέση πάρει εκ νέου φωτιά…

ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΓΣ ΚΥΜΗΣ (Γήπεδο Χολαργού, 17:00 / Διαιτητές: Παγώνης-Ζαχαρής)

Έπειτα από 5 συνεχόμενες νίκες (όλες μέσα στο Μάρτιο) ο Χολαργός έχει βελτιώσει αρκετά τη βαθμολογική του θέση. Ακόμα πάντως παραμένει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αυτή την Κυριακή θα πρέπει να κάνει τη μεγαλύτερη υπέρβαση της σεζόν: να νικήσει τον πρωτοπόρο ΓΣ Κύμης. Το χειρότερο για τον Χολαργό είναι ότι η Κύμη δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρώτη θέση, συνεπώς μόνο αδιάφορη δεν θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γήπεδο “Γ. Στεφανόπουλος”, 17:00 / Διαιτητές: Θεονάς-Ζακεστίδης)

Η Αγία Παρασκευή έσπασε την περασμένη εβδομάδα ένα σερί τεσσάρων ηττών και κατόρθωσε να κρατηθεί με νύχια και με δόντια πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όσο κερδίζει αγώνες, δεν θα έχει πρόβλημα. Πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της στο Περιστέρι, όπου η ομάδα του Κώστα Παπαμάρκου έχει απολογισμό 9-2 και έχει ηττηθεί μόνο από την Κύμη και τον Φάρο.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Γήπεδο “Π. Νικολαΐδης”, 12:30 / Διαιτητές: Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου)

Οι πιθανότητες του Φάρου να “πιάσει” την Κύμη δεν είναι πολλές, ωστόσο δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη έχει απολογισμό 11-0 στο γήπεδο της με 15,7 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο και αυτό σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο… ενθαρρυντικό για το Ηράκλειο. Οι Κρητικοί δεν απειλούνται άμεσα, ακόμα όμως δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΔΟΥΚΑΣ-ΜΑΡΟΥΣΙ (Γήπεδο Δούκα, 17:00 / Διαιτητές: Μηλαπίδης-Φραγκούλη)

Η κατάσταση έχει δυσκολέψει πια πάρα πολύ για τον Δούκα, ο οποίος έχει να νικήσει από τις 25 Ιανουαρίου, μετράει 8 σερί νίκες και επιζητεί τουλάχιστον το 4/4 για να μπορεί να έχει πιθανότητες παραμονής στη Β’ Εθνική. Το Μαρούσι, από τη μεριά του, έχασε τις όποιες μαθηματικές ελπίδες την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ιστορικός σύλλογος των βορείων προαστίων υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική μετά την 4η συνεχόμενη ήττα του. Έχει 0-10 εκτός έδρας.

ΑΜΥΝΤΑΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γήπεδο Υμηττού, 17:00 / Διαιτητές: Αναγνώστου-Πόντας)

Ο Αμύντας είδε το 3-0 που είχε μέσα στο Μάρτιο να σπάει (στον Χολαργό), ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε τη βαθμολογική του θέση (3η). Εκεί θα παραμείνει η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού και στην περίπτωση που νικήσει τον Ιωνικό, από τον οποίον είχε ηττηθεί με 92-78 στη Νίκαια. Στη μέση της βαθμολογίας βρίσκεται η ομάδα του Γιάννη Μάνου και η υπεράσπιση της 7ης θέσης (από τον Φιλαθλητικό) είναι μάλλον ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ-ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Γήπεδο Ν. Ερυθραίας, 17:00 / Διαιτητές: Μπίκας-Κάρδαρης)

Η ήττα της προηγούμενης Κυριακής δεν επέτρεψε στον Πανερυθραϊκό να επιστρέψει στην 3η θέση του νότιου ομίλου. Το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα είναι πια ο μόνος στόχος που έχει η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή. Ο Φιλαθλητικός, από την άλλη, ψάχνει τη νίκη που θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του, αν και αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτό μπορεί να συμβεί πάντως και με άλλη μία ήττα του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής.

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΠΑΠΑΓΟΣ (Γήπεδο Εσπέρου, 17:00 / Διαιτητές: Παπαθανασίου-Αντωνίου)

Την καλή πορεία του (7 νίκες στις τελευταίες 11 αγωνιστικές) φιλοδοξεί να συνεχίσει ο Παπάγος, που διεκδικεί πια με καλές πιθανότητες ακόμα και την 3η θέση του πρωταθλήματος. Ο Ικαρος Καλλιθέας παλεύει όλα τα παιχνίδια, αυτό πάντως δεν έχει μεταφραστεί και σε αποτελέσματα για την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα, η οποία δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα, επί της ουσίας όμως ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα. Από τις 22 Μαρτίου έχει να αγωνιστεί ο Ικαρος, που έσπασε κόντρα στον Δούκα ένα σερί 11 ηττών σε διάστημα τριών μηνών.