Βάλτε επιτέλους ένα ΤΕΛΟΣ!

psak_logoΑνακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν στο Αιγάλεω εξέδωσε ο ΠΣΑΚ, υπογραμμίζοντας την ολιγωρία που υπήρξε για έναν αγώνα ο οποίος «θεωρείτο υψηλού κινδύνου»…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τυφλό πρόσωπο της βίας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά σε αθλητικό χώρο, με τα σοβαρά επεισόδια και τους τραυματισμούς που έλαβαν χώρα πριν τον αγώνα μπάσκετ Β´ Εθνικής μεταξύ του Αιγάλεω και της ΑΕ Λειβαδιάς ο οποίος τελικά δεν διεξήχθη.

Ο ΠΣΑΚ πέραν της αυτονόητης καταδίκης κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται, υπενθυμίζει πως δεδομένου ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για τη μάστιγα της βίας, οι υπεύθυνοι για την τάξη φορείς όφειλαν να δείξουν αυξημένα αντανακλαστικά ως προς τους κινδύνους της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο αγώνας θεωρείτο υψηλού κινδύνου, κάτι που ήταν γνωστό εκ των προτέρων, ωστόσο η ολιγωρία που επιδείχθηκε, λίγο έλειψε να κοστίσει ανθρώπινα θύματα.

Ο πόλεμος κατά της βίας είναι διαρκής και χρειάζεται τη συστράτευση όλων. Εκείνοι που έχουν τις ευθύνες των αποφάσεων ας τις αναλάβουν χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για να απαλλαγεί δια παντός ο Ελληνικός αθλητισμός από την αρρώστια που τον ταλαιπωρεί τόσο».