Βίντεο με τις φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Εθνικός

maxairasΜετά την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του αγώνα απέναντι στα Πεύκα, ο Εθνικός δημοσιοποίησε και βίντεο στο οποίο καταγράφει τις φάσεις που όπως αναφέρει αδικήθηκε. 

Παράλληλα οι πειραιώτες έστειλαν επιστολή στην ΚΕΔ στην  οποία παραθέτουν το βίντεο κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος.

Αναλυτικά:

«Κύριε Πρόεδρε,

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε διαιτησία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ΑΛΛΟΙΩΣΕ το αποτέλεσμα της αγωνιστικής αναμέτρησης ΠΕΥΚΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ στις 19 Νοεμβρίου 2016.

Σας αποστέλλουμε ψηφιακούς δίσκους, με την βιντεοσκόπηση του αγώνα, της παράτασης, καθώς και κάποιες από τις φάσεις στις οποίες έχει αδικηθεί καθοριστικά, με αποτέλεσμα να ηττηθεί, η ομάδα μας.

Και στην προηγούμενη παράσταση που κάναμε στο όργανό σας, τονίσαμε ότι θέλουμε να δεχόμαστε τα ανθρώπινα λάθη, προφανώς υπό την αναγκαία και εύλογη προϋπόθεση της αμεροληψίας και των ίσων αποστάσεων από τις δύο ομάδες και όχι «ανθρώπινα λάθη» σε βάρος της μίας.
Διαπιστώνουμε με θλίψη, ότι από τους 7 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα μας, στους 5 η διαιτησία ήταν απροκάλυπτα εχθρική, ακόμη και σε αγώνες που κερδίσαμε με μεγάλες διαφορές.

Όμως η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ που έγινε στον αγώνα με τα Πεύκα δεν έχει προηγούμενο. Μάλιστα τα περισσότερα εξώφθαλμα σφυρίγματα, που εκτιμούμε ότι θα έδινε σωστά και ένας 14χρονος αθλητής του μπάσκετ, προήλθαν από διαιτητή μεγάλης εμπειρίας της Α1, γεγονός που «απαγορεύει» τέτοια «ανθρώπινα» λάθη.
Σε διαφορετική περίπτωση, τέτοιοι διαιτητές που κάνουν τέτοια «ανθρώπινα» λάθη, δεν πρέπει να σφυρίζουν ούτε σε τοπικό πρωτάθλημα.

Διαβάζουμε σε διάφορα ενημερωτικά μέσα του μπάσκετ, καθώς και σε blogs, σχόλια για τις διαιτησίες στην Βόρεια Ελλάδα, που θεωρούν «φυσιολογικά» και αναμενόμενα αυτά τα σφυρίγματα και δεν θέλουμε να τα πιστέψουμε. Ελπίζουμε, ότι όπως αναφέραμε και στην ανακοίνωσή μας μετά τον αγώνα, η ΚΕΔ γνωρίζει τον τρόπο για να προστατεύσει το πρωτάθλημα της Α2, που δεν χρειάζεται ούτε ψιθύρους πριν από τους αγώνες, ούτε διαιτησίες σαν αυτή που βιώσαμε.
Και ελπίζουμε ότι σε αυτό το μείζον ζήτημα, θα επιδείξετε, ως κατ εξοχήν αρμόδιο όργανο, την απαιτούμενη ευαισθησία και θα στείλετε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν “αγαπημένες ομάδες” και πως όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία.
Γιατί στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι το “ευ αγωνίζεσθαι”, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.
Αυτή τη φορά εκτός από το βίντεο του αγώνα και τις «εφευρέσεις» των διαιτητών, σε ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ, σας αποστέλλουμε και σχολιασμό των φάσεων του τελευταίου λεπτού, όταν η νίκη μας 71-77, έγινε με πέντε ΑΚΥΡΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ και 2 έγκυρους 78-78 και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.
Καθώς επίσης και σχολιασμό φάσεων της παράτασης που συνέβησαν τα ίδια, μέχρι να ηττηθούμε.
Και το κάνουμε αυτό, όχι μόνο για να υποβοηθήσουμε το έργο σας, αλλά και να δώσουμε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι … δεν έγινε και τίποτα!!!
ΔΙΑΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ 6-7 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 2 ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, που αντιστοιχούν σε 16 πόντους, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα πρωτάθλημα του “ευ αγωνίζεσθαι” και πάντως όχι σε ένα πρωτάθλημα που θα είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε.
Οι φάσεις του τελευταίου και μόνο λεπτού που σχολιάζουμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα αξιολογήσετε όλες τις φάσεις που σας αποστέλλουμε, αλλά και τον αγώνα συνολικά, αφού αν «κόβαμε» όλα τα λάθη, θα χρειζόμασταν πολύ περιθσσότερο από 5 ,40 λεπτά, έχουν ως εξής:

Χρόνος 3.05 : Σκορ 71-77 χρόνος που απομένει για την λήξη του αγώνα 1,05, Μεταφορά μπάλλας από τον αθλητή Νο 7 των Πεύκων και στη συνέχεια ακολουθεί γκολ φάουλ, το οποίο αφενός είναι άκυρο και αφετέρου δεν υπάρχει καμία παράβαση

Χρόνος 3.39 : Σκορ 76-78 χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη 24 δευτερόλεπτα: Μεταφορά μπάλλας από τον αθλητή Νο 7 των Πεύκων. Στη συνέχεια ακολουθεί φάουλ στο Νο 15 των Πεύκων

Χρόνος 4.26 : Παράταση : Βήματα του αθλητή Νο 7 των Πεύκων και στη συνέχεια κερδίζει φάουλ

Χρόνος 4.57 : Παράταση : Υπάρχει φάουλ του Νο 15 των Πεύκων, με το πόδι, σε σουτ τριών πόντων του αθλητή Νο 7 της ομάδας και στη συνέχεια μετά το επιθετικό ριμπάουντ που κερδίζει η ομάδα μας υπάρχει νέο φάουλ από το Νο 4 των Πεύκων με το σώμα

Από τις φάσεις αυτές και μόνο, που και ένας 14χρονος εκτιμούμε ότι θα σφύριζε σωστά, προέκυψε η αλλοίωση αποτελέσματος και η ήττα της ομάδας μας.

Ο βαθμός που χάσαμε δεν επιστρέφεται, όμως για μας το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει.
Και δεν θα τελειώσει μέχρι να αποκατασταθεί το δίκαιο.
Ως εκ τούτου ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών που υπέπεσαν στα εγκληματικά λάθη που εξανάγκασαν την ομάδα μας σε ήττα και την εξαίρεση του διαιτητή ΠΑΦΙΛΗ από τους αγώνες της ομάδας μας.
Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτή είναι η τελευταία επικοινωνία μας, αυτού του είδους, καθώς θα ήθελα ειλικρινώς να γνωρίζετε ότι προσωπικά με λυπεί και επιθυμώ οι αγώνες να παίζονται στις γραμμές του γηπέδου και να ολοκληρώνονται στο 40λεπτο, χωρίς άλλες προεκτάσεις.

Τέλος, έχοντας έννομο συμφέρον, παρακαλώ όπως ενημερωθούμε από την ΚΕΔ για τις αποφάσεις της, όσον αφορά στους διαιτητές της εν λόγω αγωνιστικής αναμέτρησης».