Βαγενάς: «Σημαντικό ρόλο παίζει η διάρκεια»

Η Δόξα Λευκάδας έχει αποδείξει ότι είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδας της κατηγορίας, ενώ  την περασμένη αγωνιστική κατάφερε να πάρει το πρώτης ουσιαστικό «διπλό» (σ.σ. πρώτο ήταν με το Αργος) επί του Ερμή Λαγκαδά κάνοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ενώ πλέον βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Βασίλης Βαγενάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, www.psak.gr, τόσο για την νίκη της ομάδας του όσο και για την δύσκολη συνέχεια και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Βασίλη, πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Άλλωστε ήταν η πρώτη εκτός έδρας για την ομάδα μας και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για να εκπληρώσουμε τον στόχο μας».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει;

«Η παραμονή. Ξέρουμε ότι φέτος θα πέσουν πέντε ομάδες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια. Όσο ψηλά πας με μια νίκη τόσο χαμηλά μπορεί να πέσεις και με μια ήττα. Είναι μικρές οι διαφορές στις ομάδες και θα παίξει μεγάλο ρόλο η αυτοσυγκέντρωση μας».

Πιστεύεις ότι είστε κοντά για να πετύχετε;

«Μόλις άρχισε ο δεύτερος γύρος και υπάρχει ακόμα πολύ δρόμος ακόμα μπροστά μας. Γι αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει η διάρκεια. Αν δεν στηρίξουμε τις καλές νίκες που έχουμε κάνει κινδυνεύουμε να γκρεμίσουμε τα πάντα».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Το θετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Όλοι είναι εξαιρετικά καλά παιδιά και έμπειροι παίκτες. Επίσης είναι και η πολύ καλή δουλειά που κάνουμε. Τέλος βέβαια είναι και η διοίκηση μας που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο».

Τώρα έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον Αμύντα εντός έδρας;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παραδοσιακά ο Αμύντας είναι μια δυνατή ομάδα. Ελπίζω να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών μας και η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς».

Τέλος μια ευχή που θα ήθελες να κάνεις;

«Εύχομαι ο αθλητισμός να ξαναβρεί το δρόμο του γιατί με όλα αυτά που γίνονται έχει χάσει πολλά. Είναι το εύκολο θύμα. Όσο για την ομάδα μου, ελπίζω στο τέλος να έχει ένα θετικό απολογισμό και να έχει αποδώσει όμορφο μπάσκετ».