Βαλάντης Βλαβιανός: “Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο!”

Προτιμά περισσότερο τα έργα από τα λόγια, αλλά καμιά φορά χρειάζεται να κάνει και… εξαιρέσεις! Κι αυτό αποφάσισε να κάνει ο πρόεδρος της ΑΕ Σαντορίνης Βαλάντης Βλαβιανός, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του στον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, αλλά πολύ περισσότερο στην έλλειψη κοινού “μετώπου” για να επιτευχθεί η επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Βαλάντης Βλαβιανός στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρουν:

“Το μπάσκετ δε σταματά! Ζει μέσα μας!
Παρακολουθώντας προσεκτικά όλα τα δεδομένα για το μπάσκετ μας, δυστυχώς θεωρώ ότι δεχόμαστε εκ των έσω μια εξαιρετικά επικίνδυνη επίθεση από έναν άγνωστο ιό όπως είναι ακριβώς και o COVID 19!
Δυστυχώς αδυνατώ να κατανοήσω τον διαχωρισμό που γίνεται ανάμεσα σε αθλητές ή αθλήτριες της Α1 ή Α2 ή Β’ Εθνικής ή Γ ´Εθνικής!
Δε διαχωρίζω αθλητές ή αθλήτριες ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίζονται. Δε διαχωρίζω προπονητές ή προπονήτριες σε Α’ ή Β’ ή Γ’ ή Δ’ κατηγορίας διότι πολύ απλά ο καθένας εργάζεται στον τομέα που του αναλογεί και σαφώς ο ένας αποτελεί συνέχεια του άλλου!
Ο Σεβασμός σε κάθε αθλητή/αθλήτρια, προπονητή/προπονήτρια είναι δεδομένος και δε σηκώνει αμφισβήτηση από κανέναν μας!
Όλοι μαζί πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτό το άθλημα που σαφώς προσφέρει σε πολλούς από εμάς.
Όλοι μαζί πρέπει να απευθύνουμε ένα κοινό αίτημα, ανεξαιρέτως κατηγορίας, ώστε το άθλημα που όλοι αγαπάμε να αναδειχθεί και να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει!
Όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε με ενιαία αντιμετώπιση απέναντι στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Είτε είσαι αθλητής/αθλήτρια είτε προπονητής/προπονήτρια είτε παράγοντας!
Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για όλους, βασισμένη στο πλαίσιο και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θέτει η πολιτεία, σεβόμενοι, όλοι μας, τον συνάνθρωπό μας!
Ως ρομαντικός εραστής του αθλήματος στο σχολείο της ζωής μου και της μπασκετικής μου ενασχόλησης έμαθα να παίζω ομαδικά, διότι αυτό είναι το μπάσκετ μας! ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ!
Συγγνώμη αν κούρασα κάποιους αλλά για εμάς το μπάσκετ είναι Ζωή!
Το μπάσκετ δεν σταματά διότι ζει μέσα μας!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους!”.