” Βασιλιάς” της Κρήτης ο Εργοτέλης!

Θαρρείς πως ήθελε να πάρει το… αίμα του πίσω ο Εργοτέλης, επί του Ηρακλείου, από τις δυο ήττες του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής. Διεκδικητές του ροζ φυλλου αυτή τη φορά το ήταν τα τμήματα έφηβων του συλλόγου.

Μετά από πολλά χρόνια οι δυο ομάδες της πόλης βρέθηκαν σε Παγκρήτιο τελικό με νικητή τους περσινούς εστεμμένους, οι οποίοι κατάφεραν  να επικρατήσουν με 69-61, κρατώντας έτσι τον τίτλο. Οι “κιτρινόμαυροι” απέναντι στα προγνωστικά και παρά το κακό ξεκίνημα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «μπλε»,  δημιούργησαν διαφορά και εν τέλει πανηγύρισαν ένα ακόμα κύπελλο που τους οδηγεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν ο Χρήστος Σκάνδαλος, ο οποίος κατάφερε να πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του και σε κρίσιμα σημεία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησαν σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Γιώργος Λιμνιάτης,  καθώς και σπουδαίοι  εκπρόσωποι του κρητικού μπάσκετ.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ 69-61
Διαιτητές : Χαλαμπαλάκης – Μαλαμάς
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 35-33, 50-42, 69-61
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου):
Χρυσός, Κοκολάκης 4, Πετράκης, Σκάνδαλος 19(2), Καραπιδάκης 17, Χριστοδούλου, Χατζηανέστης, Βλασσόπουλος, Κρουσταλάκης 8, Μανδυλάκης, Σπανός 15, Παπαδογιαννάκης 6.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Κυριάκογλου -Σηφομιχελάκης ): Ρυακιωτάκης 19(2), Καλατζής 3, Βλατάκης 5(1), Κουμάκης 7(1), Λογοθέτης, Λιανδράκης 10, Μπαρελιέρ, Μουρέλλος 2, Σιδερόπουλος 5, Χατζηδάκης 6, Φραγκιαδάκης, Παπαϊωάννου 4.