Βασιλόπουλος: «Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο στόχο…»

Κάνοντας μία αφοπλιστική εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε του Λαυρίου με τον Φώτη Βασιλόπουλο να κάνει εκπληκτική εμφάνιση πετυχαίνοντας 32 πόντους με 8/12 τρίποντα. Ο 25χρονος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ τόσο για αυτή την επιτυχία όσο και για την συνέχεια τονίζοντας πως ο στόχος είναι η άνοδος για τον «δικέφαλο».

Αναλυτικά:

Φώτη, πετύχατε μια ακόμα σημαντική νίκη επί του Λαυρίου που σας έφερε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πόσο σημαντικό και πόσο πιο κοντά στο στόχο σας έφερε αυτή η επιτυχία;

«Αυτό ήταν ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για εμάς. Είχαμε κάποια προβλήματα μέσα στην εβδομάδα αλλά τα ξεπεράσαμε και τελικά καταφέραμε και να κερδίσουμε. Ήταν πολύ σημαντικό να κλείσουμε πριν τις γιορτές με μια νίκη και ειδικά μέσα στην έδρα μας. Από εδώ και πέρα αυτό που θέλουμε είναι να μην έχουμε ούτε μια απώλεια για να πετύχουμε το στόχο μας».

Εσύ ήσουν ο κορυφαίος για την ομάδα σου και την οδήγησες σε μια ακόμα μεγάλη νίκη…

«Μετά την περσινή χρονιά στο Παγκράτι ωρίμασα. Κόντρα στο Λαύριο έτυχε να βάλω 32 πόντους γιατί από την στιγμή που είδε ότι είμαι εύστοχος πήρα αρκετές προσπάθειες. Το θέμα είναι όμως ότι απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου ενώ όλα όσα έγιναν οφείλονται  στην ομαδική δουλειά. Νομίζω ότι οι καλές εμφανίσεις είναι και θέμα ψυχολογίας. Επίσης άλλες φορές μπορεί να πετύχουν τους πόντους άλλοι παίκτες και εγώ απλά να πασάρω. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έτυχε να είμαι εγώ».

Τελικά όμως σου αρέσει να σκοράρεις ή να πασάρεις;

«Δεν θα πω ή το ένα ή το άλλο. Το πιο σημαντικό και το πιο ευχάριστο πάνω απ’ όλα είναι να κερδίζει η ομάδα. Αυτό μετράει γιατί και να βάλω 32 πόντους αν χάσουμε δεν θα έχει κανένα νόημα».

Εσύ και ο Σκλάβος είστε αυτοί που οδηγείτε την ΑΕΚ. Το περίμενες ότι θα έρθουν έτσι τα πράγματα;

«Τρεις μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχα συμφωνήσει με μια άλλη ομάδα. Τελικά ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ, την ζύγισα και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η πιο ευνοϊκή την δέχθηκα. Μου αρέσει να ρισκάρω και μου αρέσουν οι δύσκολοι στόχοι. Το θέμα είναι ότι έχουμε έμπειρους παίκτες που με τη παρουσία τους και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα παιδιά δημιουργήσαμε μια ομάδα που ευχαριστιέσαι να την βλέπεις γιατί παίζει καλό μπάσκετ. Προς το παρόν βέβαια δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Εμείς θέλουμε να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

Τελικά ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ;

«Το ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία είναι πρωτόγνωρό για όλους. Για τι στόχο μπορούμε να μιλάμε για μια ομάδα που όλοι την ξέρουν ως την Βασίλισσα; Έτσι την γνωρίζουν δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο στόχο από την άνοδο στην Α1».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί για να πετύχετε;

«Να έχουμε διάρκεια σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που δουλεύουμε και να είμαστε δυνατοί στους δυο μήνες που έρχονται. Είναι το πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος για εμάς. Πιστεύω πως θα τα πετύχουμε όλα αυτά γιατί είμαστε οικογένεια και έχουμε δέσει πολύ σαν ομάδα».

Θεωρείς ότι θα είναι υπέρβαση;

«Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες για την ΆΕΚ φέτος. Όσον αφορά το αγωνιστικό αν κοιτάξει κάποιος πως ξεκίνησε θα το πεις υπέρβαση. Η συνέπεια όμως των αθλητών και της διοίκησης άλλαξαν τα δεδομένα και αν συνεχίσουμε έτσι δεν νομίζω ότι θα είναι υπέρβαση».

Θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;

«Σίγουρα οι μέρες που διανύουμε στην Ελλάδα και γενικότερα η κατάσταση δεν είναι οι καλύτερες. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά νομίζω ότι το βασικότερο είναι οι άνθρωποι να έχουμε υγεία γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Είναι το βασικότερο αγαθό και αυτό εύχομαι σε όλους».