Βατός: «Συνεχής η βελτίωση…»

Τις βάσεις για την παραμονή του στη Β’ Εθνική θα προσπαθήσει να βάλει την ερχόμενη Κυριακή ο Ηρακλής, ο οποίος θα υποδεχτεί τον Αίαντα Ευόσμου στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής. Ο Δημήτρης Βατός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νεοφερμένων, του Νίκου Θεοδωράκου και του Αντώνη Κυρίτση, η προσθήκη των οποίων δυναμώνει ακόμα περισσότερο τον “γηραιό” στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

«Στο φετινό πρωτάθλημα έχει αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Τη Κυριακή υποδεχόμαστε τον Αίαντα Ευόσμου, μία ομάδα με την οποία βρισκόμαστε στην ίδια βαθμολογική κατάσταση, κάτι που καθιστά μονόδρομο τη νίκη» λέει σχετικά με την Κυριακάτικη αναμέτρηση ο Δημήτρης Βατός. «Οι αντίπαλοι μας προέρχονται και από αλλαγή προπονητή και όπως ξέρουμε σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό λειτουργεί ευεργετικά. Όμως πιστεύω ότι με τη δουλειά που κάνουμε από την αρχή της εβδομάδας, θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο που τόσο πολύ χρειαζόμαστε».

Ο προπονητής του Ηρακλή φάνηκε ικανοποιημένος από το μπάσκετ που παίζει η ομάδα του, ενώ είπε και το… παράπονό του για την πρόσφατη ήττα στο Αιγάλεω: «Μπορεί να προερχόμαστε από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες όπου αντιμετωπίσαμε δύο δυνατές ομάδες, αλλά παίζουμε καλό μπάσκετ. Έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Τα παιδιά καθημερινά στις προπονήσεις δουλεύουν σκληρά γι’ αυτό και παρουσιάζουμε αυτή τη συνεχή βελτίωση στην απόδοση μας.

Στη τελευταία αναμέτρηση με το Αιγάλεω άμα δούμε στα στατιστικά, στο τελευταίο ενάμιση λεπτό δεν μας δόθηκε ούτε ένα φάουλ. Συνολικά σφυρίχτηκαν 28 φάουλ υπέρ του Αιγάλεω και 17 για εμάς. Εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι το τελευταίο λεπτό και διεκδικήσαμε επάξια τη νίκη».

Στο τέλος ο έμπειρος τεχνικός σχολίασες τις δύο μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος τις προηγούμενες ημέρες: «Με τις προσθήκες των Αντώνη Κυρίτση και Νίκου Θεοδωράκου, το ρόστερ της ομάδας πλέον έχει γεμίσει. Πρόκειται για δύο έμπειρα παιδιά που θα μας βοηθήσουν. Ο Θεοδωράκος ήδη πήρε το «βάφτισμα του πυρός» στο ματς με το Αιγάλεω, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τον Κυρίτση τη προσεχή Κυριακή αν και ακόμα δεν είναι απολύτως έτοιμος».

«Τιμή για τον καθένα να φοράει αυτή τη φανέλα»

Ο Αντώνης Κυρίτσης, από τη μεριά του, είπε για την απόφασή του να ενισχύσει τον Ηρακλή: «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο και τιμή για το καθένα να φοράει αυτή τη φανέλα. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία που βρίσκεται, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω και εγώ. Θέλουμε μέσα από καλό μπάσκετ να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε για να φέρουμε εις πέρας το στόχο της παραμονής».

Όσον αφορά το ματς που ακολουθεί με τον Αίαντα Ευόσμου, ο Κυρίτσης δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς στο οποίο πάση θυσία θα πρέπει να κερδίσουμε. Θα είναι το πρώτο μου παιχνίδι και θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα για να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο που θα μας επιτρέψει να κοιτάμε τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Με μία ενδεχόμενη νίκη θα αποβάλουμε το άγχος που μας διακατέχει το τελευταίο διάστημα».

Φιλική νίκη επί του Αργοναύτη Καλαμαριάς

Στο μεταξύ, ο Ηρακλής επιβλήθηκε του Αργοναύτη Καλαμαριάς με 74-56, σε φιλικό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Βατός χρησιμοποίησε τους Θεοδωράκο, Μουλλάκη, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν ο Λευτέρης Νεοφυτίδης (ενοχλήσεις στη μέση) και ο Τάσος Τραϊανός (τράβηγμα στον ώμο), περισσότερο όμως για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: bluearena.gr