Βελισσαράκος: “Μας έκλεψαν τη νίκη”…

Η ήττα στη Νίκαια από τον Άρη φέρνει σε δεινή θέση την Παναγίτσα, που πλέον βλέπει το φάσμα του υποβιβασμού να διαγράφεται όλο και πιο πολύ. Το αρνητικό αποτέλεσμα και κυρίως ο τρόπος που έχασε η Παναγίτσα δεν έχουν μείνει ασχολίαστα από όλους στο σύλλογο. Αρχής γενομένης από τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Βελισσαράκο, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη διαιτησία και τα λάθη τους που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. “Δεν χάσαμε, μας έκλεψαν τη νίκη. Σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι για το μέλλον μας, οι παίκτες μου το μόνο που δεν άξιζαν ήταν η ήττα. Ο Άρης Νίκαιας επέλεξε να παίξει άμυνα πάνω από τα όρια του φάουλ, πάνω σε όλους τους παίκτες, πάνω στη μπάλα και μακριά από τη μπάλα, πειράζοντας το μυαλό των παικτών μου και το μυαλό των διαιτητών, ρισκάροντας σε μια λογική του πόσα φάουλ θα σφυρίξουν και ποια”, σχολίασε και συμπλήρωσε:

“Εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκαν όσο αφορά τους διαιτητές. Οι παίκτες μου όμως σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς την προστασία των διαιτητών, σφύριζαν χωρίς υπερβολή 1/10 φάουλ, κατάφεραν να ελέγχουν με ψυχραιμία και υπομονή το παιχνίδι και το σκορ. Όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα, εκεί που δεν έχεις χρόνο για αντίδραση, συνεχείς αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος μας, μας αφαίρεσαν τη νίκη.

Ακύρωσαν πεντακάθαρο καλάθι σε lay-up του Δρακάκη χωρίς κανένα αντίπαλο κοντά του, που δεν το πίστευαν ούτε οι αντίπαλοι. Με αυτό το καλάθι το παιχνίδι θα πήγαινε στους 4 πόντους και θα τελειώνει κάπου εκεί το ματς. Στη συνέχεια, 14′ δευτερόλεπτα πριν το τέλος και αφού μας ισοφάρισαν με βολές από ‘φανταστικό’ φάουλ, ο Καρβούνης δεν πήρε φάουλ σε συνεχή χτυπήματα αντιπάλων, μέχρι που τον πέταξαν κάτω και αφού πήραν τη μπάλα κέρδισαν φάουλ, το οποίο ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος το έκανε, ενώ είχε τελειώσει ο χρόνος.

Οι διαιτητές μόλις είδαν το χρονόμετρο αμέσως το ακύρωσαν. Όμως τελικά, μετά από 15-20′ λεπτά, αποφάσισαν ότι το χρονόμετρο έχει ακόμα κάποια εκατοστά και έτσι τους έδωσαν το δικαίωμα να σουτάρουν βολές. Καταστάσεις δυστυχώς για γέλια… Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι, να νιώθεις ότι αυτό που αγαπάς έχει “σαπίσματα”. Όμως, κανείς δεν μπορεί να μειώσει την αξία της προσπάθειας των παικτών μου, που έχουν μεγάλη καρδιά, τις προσωπικές τους αξίες και την υπερηφάνεια με την οποία αγωνίζονται. Η ουσία βέβαια είναι, ότι κάποιοι δεν σέβονται τους πραγματικούς νικητές.

Πρέπει για μια ακόμα φορά, είναι η 3η φορά φέτος που μας ‘κλέβουν’ νίκη, να βρούμε κίνητρα κόντρα στις αντιξοότητες και να κυνηγήσουμε το στόχο της παραμονής μέχρι τέλους. Να σημειώσω τέλος, πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Άρη Νίκαιας, σε κανένα τομέα. Τα παράπονά μας, έχουν να κάνουν με τους διαιτητές”.

Πηγή: eviabasket.gr

.
Διαβάστε ακόμη…