Βελτίωσε την επίθεσή της και νίκησε η εθνική εφήβων…

Αντίο με νίκη είπε στην Θεσσαλονίκη η εθνική εφήβων που επικράτησε με 83-81 της Βουλγαρίας σε φιλικό παιχνίδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτίωσε τον επιθετικό του τομέα – όπως τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βλασσόπουλος – και δείχνοντας και τη δέουσα προσοχή στην άμυνα κατάφερε να πάρει τη νίκη. “Ηταν δύο πολύ σημαντικά για την προετοιμασία μας παιχνίδια. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και πιστεύω να βελτιωθούμε στα σημεία που παρουσιάζουμε αδυναμίες”, πρόσθεσε ο Βλασσόπουλος, που έχει δώσει διήμερο ρεπό στους διεθνείς και θα βάλει τις τελευταίες… πινελιές, διορθώνοντας τα όποια λάθη έχει εντοπίσει στα φιλικά που θα δώσει η εθνική στην Αθήνα με αντίπαλο τη Σερβία (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα).
Όσον αφορά το ματς με τη Βουλγαρία, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 4-0. Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Βούλγαρους που με σερί 10-2 πέρασαν μπροστά 6-10. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου οι διεθνείς μας ανέκτησαν το προβάδισμα και προηγήθηκαν με 15-13, ύστερα από βολές του Αγραβάνη. Η Ελλάδα διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και την διεύρυνε στο +9 στις αρχές της δεύτερης περιόδου (29-20). Ο Μελισσαράτος με κάρφωμα έφθασε για πρώτη φορά το υπέρ της Ελληνικής ομάδας σκορ σε διψήφιο νούμερο (34-24) στο 15ο λεπτό, όμως η Βουλγαρία μείωσε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 42-39. Μετά από αρκετή ώρα οι αντίπαλοί μας ισοφάρισαν σε 45-45 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την Ελληνική ομάδα με σερί 8-0. Η Βουλγαρία με δικό της σερί 7-0 έφθασε τον αγώνα στον πόντο 53-52. 4:21 πριν την λήξη της τρίτης περιόδου λίγο έλλειψε να επέλθει συμπλοκή μεταξύ του Ντιμιτρόφ και του Αγραβάνη καθώς ο πρώτος κινήθηκε απειλητικά κατά του Έλληνα παίκτη με τους δύο να αποβάλλονται με ντισκαλιφιέ από τους διαιτητές. Οι «γείτονες» προηγήθηκαν με 57-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου και το παιχνίδι άναψε για τα καλά. Η Ελλάδα ισοφάρισε με την λήξη της και προηγήθηκε με δύο τρίποντα του Ζούμπου στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου. Εκτοτε οι διεθνείς μας δεν έχασαν το προβάδισμα αν και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν με μεγαλύτερη διαφορά. 28’’ πριν το τέλος οι Βούλγαροι ισοφάρισαν σε 81-81. Ο Απόλλων Δεληγιώργης με δύο βολές έκανε το 83-81, οκτώ δεύτερα και έξι δέκατα πριν το φινάλε, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς η Βουλγαρία αστόχησε σε τρίποντο δύο δεύτερα πριν τη λήξη.
Δεκάλεπτα: 25-20, 42-39, 61-61, 83-81
Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Λαζαρίδης-Σιμητόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ(Βλασσόπουλος): Μποχωρίδης 11(2), Τριποδάκης 3(1), Τσελεντάκης 18(2), Δεληγεώργης 4, Μήτσιαλος 7, Αγραβάνης 13(1), Μελισσαράτος 15, Ζούμπος 8(2), Καμπερίδης 4.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ(Μίντσεφ): Μίνκοφ 2, Γκρότζεφ, Νάτσκιν 4(1), Στογιάνοφ 21(4), Καραμφίλοφ 12(2), Ιβάνοφ 34(6), Τέντσεφ, Σιμεόνοφ 2, Καραϊλίεφ 2, Γκαλάμποφ 4, Ντιμιτρόφ.