Βελτιώθηκε και νίκησε η εθνική γυναικών

Ο αμυντικός τομέας της εθνικής γυναικών λειτούργησε άψογα στο προτελευταίο φιλικό που έδωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πριν αναχωρήσει για την Τσεχία και το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό. Νίκη με 55-49 επί του Καναδά, ενός αντιπάλου – που όπως σχολίασε κι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας – παίζει δυνατά και με επαφές. Βέβαια εκείνο, που διαπίστωσε ο Μίσσας είναι πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, εκεί όπου θα πρέπει να συνεισφέρουν όλες οι παίκτριες, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πιο καλή στην Τσεχία.

Το σημαντικό, πάντως, ήταν πως οι ελληνίδες έδειξαν να «διαβάζουν» γρήγορα τις αδυναμίες που έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού. Αστοχία από μέση και μακρινή απόσταση (7/22 δίποντα και 2/9 τρίποντα) και απώλεια των ριμπάουντ. Απ’ την στιγμή που οι δύο αυτοί τομείς βελτιώθηκαν, τα πάντα άλλαξαν. Η εθνική μας ξέφυγε στο σκορ (έφτασε ως το +12, 48-36 στο 34’) και παρά την αντεπίθεση του Καναδά (53-47 στο 38’) διατήρησε την ψυχραιμία της και κράτησε τη νίκη.

Οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Κυριακή το απόγευμα (7μ.μ.) στο κλειστό της Εργάνης.

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Θεοδωρόπουλος
Δεκάλεπτα: 16-12, 23-17, 42-31, 55-49
Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου, Σπανού, Δημητράκου 5, Χατζηνικολάου 1, Καλτσίδου 17 (3), Μάλτση 18 (3), Παπαμιχαήλ 10, Λύμουρα 2, Σωτηρίου, Σούλη 2, Μητροπούλου
Καναδάς (ΜακΝιλ): Φίλιπς 8, Γκαμπριέλε, Αμιτάι 5, Πιλιπάιτις 2, Σμιθ 11, Μπέκερινγκ, Τέιθαμ Α. 3, Ακονούα 4, Μέρφι 3, Τέιθαμ Τ. 7, Όμπρι, Άνταμς 6

Δηλώσεις
Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Κώστας Μίσσας, τόνισε: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Από το σημερινό αγώνα κρατάμε ότι νικήσαμε μια ομάδα που έπαιζε δυνατά, με επαφές. Από την άμυνα είμαι ευχαριστημένος, θέλουμε όμως βοήθεια και από άλλα κορίτσια στην επίθεση και να βρούμε τις λύσεις σε αυτό το κομμάτι, έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».
Η Στέλλα Καλτσίδου δήλωσε: «Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να μην παρασυρόμαστε από το ρυθμό της άλλης ομάδας. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, και ελπίζω αυτά τα λάθη που κάνουμε να τα μειώσουμε, τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».