Βεργίνης: «Να νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες…»

Η Εθνική Ανδρών Β’ βρίσκεται στη Μελβούρνη, όπου θα αναμετρηθεί τρεις φορές με την Εθνική Αυστραλίας, η οποία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Δημήτρης Βεργίνης, από τους πλέον έμπειρους παίκτες της ομάδας, μίλησε για το ταξίδι και το σκοπό που έχει, αλλά και τις μέρες προετοιμασίας στην Αθήνα.

«Είναι η πρώτη φορά που συγκροτήθηκε αυτή η ομάδα και πιστεύω ότι είναι κάτι θετικό από την πλευρά της ΕΟΚ, το να βρεθούμε εδώ υπό την επίβλεψη του Κώστα Μίσσα και του Τάκη Μπακογεώργου. Έχουμε μαζευτεί κάποια παιδιά που έχουμε και εμπειρία από τις προηγούμενες εθνικές ομάδες και νομίζω ότι αυτή η κίνηση που έγινε ήταν πολύ καλή για όλους εμάς. Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά στην Αυστραλία, που θα είναι σημαντική εμπειρία για εμάς όλους. Παρά το ότι δεν πρόκειται για κάποια επίσημη διοργάνωση και είναι ένα τουρνουά φιλικών αγώνων, αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε μια χώρα, μια περιοχή όπου το ελληνικό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Πρέπει να δώσουμε ότι καλύτερο στο παρκέ».

-Πόσο εύκολη ήταν η διαδικασία της προετοιμασίας;

«Δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθούν κάποια παιδιά μεταξύ τους, τα οποία στην ουσία δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί. Οι περισσότεροι δεν έχουμε παίξει μαζί, με εξαίρεση κάποια από τα παιδιά του 1989 και του 1990. Όπως επίσης, για μένα ήταν θετικό ότι βρίσκονται εδώ ο Μπόγρης και ο Τσαϊρέλης με τους οποίους ήμουν μαζί όλο το χρόνο στον Άρη. Δεν γίνεται σε μια εβδομάδα να χτίσεις μια ομάδα. Αισθανόμαστε ότι έχουμε κάνει κάτι καλό, έχουμε προσπαθήσει πολύ αυτές τις μέρες, δουλέψαμε, δώσαμε κάποια φιλικά και αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε ωραίο μπάσκετ».

-Βλέπετε την παρουσία σε αυτή την Εθνική Ανδρών Β’ ως ευκαιρία;

«Είναι ευκαιρία, με την έννοια πως οποιαδήποτε συμμετοχή σε Εθνική Ομάδα μόνο κάτι θετικό μπορεί να είναι. Όπως ευκαιρία είναι και οι ίδιοι οι αγώνες που θα δώσουμε εκεί, στην Αυστραλία, με μια ομάδα Ανδρών, η οποία θα πάρει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί ο καθένας από εμάς και ως ομάδα να δείξουμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Δεν μετράνε τόσο πολύ οι αγώνες αυτοί για ένα συμβόλαιο, αλλά περισσότερο για να τεστάρουμε κι εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε».

-Έχεις αναφερθεί ήδη στην παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη Μελβούρνη. Αυτό πόσο διαφορετικό κάνει αυτό το ταξίδι;

«Ξέρουμε ότι ήδη μας περιμένουν… Έχουν ετοιμάσει κάποιες εκδηλώσεις για εμάς και νομίζω ότι όλοι θα νιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες εκεί. Ξέρουμε ότι υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για όλους μας για να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο».