Βετούλας: «Στόχος η παραμονή», “έκλεισε” Βιρίγιεβιτς

Η πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί σήμερα (22/8) στον Απόλλωνα και ο Νίκος Βετούλας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96.3 θέτοντας ως στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.  Παράλληλα, ο τεχνικός των πατρινών αναφέρθηκε και στην έναρξη της προετοιμασίας,  στον μεταγραφικό σχεδιασμό και το νέο απόκτημα των «μελανόλευκων», αλλά και στις πολλές αλλαγές που έγιναν στην κατηγορία.

«Σήμερα ξεκινάμε την προετοιμασία μας εν όψει της νέας χρονιάς. Οι πρώτες μας επίσημες υποχρεώσεις είναι στις 11 Σεπτεμβρίου για το κύπελλο και την 1η Οκτωβρίου για το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα αλλάζει, λόγω της αναδιάρθρωσης που γίνεται. Ανεβαίνουν δύο ομάδες, υποβιβάζονται πέντε, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους τρεις πέφτει. Στόχος δικός μας είναι η παραμονή. Να μην μπλέξουμε».

Για το ρόστερ της ομάδας:

«Έχουμε παιδιά στην ομάδα που τα ξέρουμε και μας ξέρουν. Σκοπός μας είναι να δώσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους πατρινούς που υπάρχουν στην ομάδα και να πάρουν όλοι ποιοτικό χρόνο, ακόμα και οι μικροί σε ηλικία παίκτες.

Είναι πολλά παιδιά στην ομάδα μας, που πέρυσι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Α2 και τους περιμένουμε φέτος να είναι καλύτεροι. Ομως, χάσαμε δύο παίκτες από την περσινή ομάδα, τον Ψαθά και τον Κορωνίδη, που ήταν πολύ σημαντικοί».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Περιμένουμε ακόμα δύο ψηλούς για να ολοκληρώσουμε το ρόστερ. Έχουμε κλείσει τον Βιρίγεβιτς, στον οποίο έχουμε βάλει όρο στο συμβόλαιο του αν δεν ικανοποιήσει να φύγει. Στο δυναμικό της ομάδας θα υπάρχουν 13 παίκτες, ενώ σήμερα στην πρώτη συγκέντρωση θα βρίσκονται 11 παίκτες, αφού εκτός του Βιρίγεβιτς, δεν είναι και ο Μολφέτας, που έχει μια μικρή άδεια».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Αν εξαιρέσουμε 5-6 ομάδες που δεν έχουν κινηθεί καθόλου όλο το καλοκαίρι, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο να πούμε.

Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στην κατηγορία και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο. Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και ανάλογα και με τις αλλαγές που θα γίνουν και στην Α1, που θα μας επηρεάσουν πολύ. Η ΑΕΚ, ο Αρκαδικός, οι Σέρρες και η ΑΕΚ Αργους, δεν έχουν κινηθεί καθόλου. Αντίθετα, έχει ενισχυθεί ο Αμύντας με έμπειρους παίκτες, όπως και το Λαύριο με την Ελευσίνα».

Δοκιμάζει Πέζοβιτς

Στην απογευματινή προπόνηση το «παρών» θα δώσει και ο Μαυροβούνιος σέντερ Άντριαν Πέζοβιτς (2μ05)για να δοκιμαστεί από το Νίκο Βετούλα. Η θέση του ψηλού είναι η μοναδική εκκρεμότητα για να κλείσει οριστικά το ρόστερ της νέας περιόδου.