Το βλέμμα μπροστά και κάθε λάθος που έχει γίνει έως τώρα να αποτελέσει τον οδηγό για τη συνέχεια. Όχι μόνο της εθνικής παίδων, αλλά και για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά… Αυτό είναι το μήνυμα που δείχνουν ότι έχουν λάβει οι διεθνείς μας στο πανευρωπαϊκό, που συμμετέχουν, όπως δείχνουν τα λεγόμενα του Τηλέμαχου Βησσαρίου. Ο νεαρός άσος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα δώσει όπως και οι συμπαίκτες του τα πάντα, ώστε η εθνική μας ομάδα να διεκδικήσει την 5η θέση στη διοργάνωση (κόντρα στη Σερβία), αρνούμενος να κοιτάξει πίσω ή να σταθεί στην τύχη ή την ατυχία, ή σε οτιδήποτε άλλο…

«Δεν κοιτάζω πίσω. Ως ομάδα προσπαθήσαμε, φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δεν στηρίζομαι ούτε στην τύχη, ούτε θα κάτσω να πω «κοίτα, αν δεν είχει γίνει αυτό ή το άλλο». Έτσι ήρθαν τα πράγματα, κάναμε την προσπάθειά μας με την Ισπανία, δεν τα καταφέραμε, προχωράμε», τονίζει και συμπληρώνει…

«Αισθανόμαστε σίγουρα λίγο καλύτερα. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, γιατί είναι διαφορετικό να παίξεις για 5η – 6η θέση, από το να πας για την όγδοη για παράδειγμα. Για εμάς είχε διαφορά». Ίσως αυτή η μεγάλη θέληση είναι που στην αρχή τα πράγματα δεν πήγαν και ακριβώς όπως τα ήθελε η ελληνική ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπήκαμε και τόσο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και οι Λετονοί μπήκαν με ένα 7-0. Βρήκαμε τον εαυτό μας όσο κυλούσε το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο για μένα απλά δείξαμε πως θέλαμε παραπάνω τη νίκη. Αυτή είναι η αλήθεια».

Αύριο θα περιμένει ένας πιο δύσκολος αντίπαλος, όποιος από τους δύο κι αν είναι: «Και η Σερβία και η Λιθουανία είναι από τις καλύτερες ομάδες εδώ στο τουρνουά. Ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης γενικά. Θα δούμε τι θα γίνει…»

Η ελληνική ομάδα είχε να αντιμετωπίσει και την ατυχία του τραυματισμού του Αναστάση Κωστόπουλου, ο οποίος αγωνίστηκε σε κάτι λιγότερο από δύο παιχνίδια (τραυματίστηκε στον δεύτερο αγώνα με την Τουρκία), ενώ στο πρώτο χιαστί βρέθηκε απέναντι στο απόλυτο φαβορί, την Ισπανία: «Σίγουρα ήταν δυο στιγμές που έπαιξαν το ρόλο τους. Ο Τάσος ήταν μια μεγάλη απώλεια για εμάς, αλλά όσοι μείναμε στην ομάδα το παλέψαμε σε κάθε παιχνίδι. Όσο για την Ισπανία… Δεν κοιτάζω πίσω. Ως ομάδα προσπαθήσαμε, φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Δεν στηρίζομαι ούτε στην τύχη, ούτε θα κάτσω να πω «κοίτα, αν δεν είχει γίνει αυτό ή το άλλο». Έτσι ήρθαν τα πράγματα, κάναμε την προσπάθειά μας με την Ισπανία, δεν τα καταφέραμε, προχωράμε».
Όλο αυτό ήταν ένα… crash test για τους νεαρούς διεθνείς, που διαπίστωσαν και μόνοι τους τι συμβαίνει… εκεί έξω: «Σίγουρα είναι μεγάλο μάθημα. Να βγαίνεις και να παίζεις εκτός Ελλάδας, να αντιμετωπίζεις πιο ψηλά και δυνατά κορμιά, άλλους τρόπους παιχνιδιού. Παίρνεις πράγματα από όλα αυτά και θα ήταν καλό να εκμεταλλευτούμε ότι μάθαμε και επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Υγεία να έχουμε όλοι και προχωράμε».

.
Διαβάστε ακόμη…