Βλάσσης: «Η άνοδος ήρθε φυσικά»

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ήρθε η άνοδος του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου για πρώτη φορά στην ιστορία του στις Εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα της Αρχαίας Κορίνθου κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ κι έτσι από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ’ εθνική. Ο ένας εκ των δύο προπονητών της ομάδας, Τάκης Βλάσσης, (ο έτερος στο προπονητικό δίδυμο είναι ο Γιώργος Δημητριάδης) μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την αναμενόμενη πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας του και το ρόστερ που ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει το αήττητο σερί.

Αναλυτικά:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ:

“Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν ο βασικός μας στόχος, καθώς γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα πολύ καλό υλικό σε παίκτες που δημιουργούσαν μία ανταγωνιστική ομάδα. Εκτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι σημαντικό ότι το καταφέραμε χωρίς ούτε μία ήττα, κάτι που αποδεικνύει την μεγάλη διαφορά που είχαμε από τις άλλες ομάδες.
Γενικά το ρόστερ είχε μία βάση, την εξαιρετική πρώτη μας πεντάδα (Σταύρος Δανιήλ, Γιώργος Κατσαμάκης, Βαγγέλης Λεβεντόπουλος, Γιάννης Σταυρόπουλος, Άλεξ Γκαϊντάσοφ) κι αυτή πλαισιωνόταν από τα υπόλοιπα παιδιά που τα πήγαν όσο καλύτερα γινόταν με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ισχυρό σύνολο. Ειδικά η έλευση του Σταύρου Δανιήλ (την προηγούμενη σεζόν έπαιζε στον Απόλλων Πατρών) μα έδωσε ώθηση και έναν ηγέτη που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών”.
Για την αήττητη πορεία:
“Για όσους βρίσκονται στην ομάδα αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς είναι μεγάλη η διαφορά των παικτών που είχαμε από τις άλλες ομάδες. Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος κι αυτή η αήττητη πορεία ήρθε φυσικά. Αυτό έχει να γίνει πολλά χρόνια στην ΕΣΚΑΚ και δημιούργησε όπως είναι φυσικό μεγάλη ικανοποίηση στο πρόεδρο κύριο Παναγιώτη Μεταξά, τους παράγοντες και τους παίκτες”.

Για τους στόχους που μπαίνουν πλέον με την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες:
“Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με τη διοίκηση για την επόμενη σεζόν. Είμαστε στη διαδικασία της οργάνωσης. Θα είναι η πρώτη φορά της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες οπότε σίγουρα θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει να οργανωθεί το σωματείο καλά ώστε να καταφέρει να εδραιωθεί στις εθνικές κατηγορίες”.