Βλάχος: «Μπορούμε και ψηλότερα»

vlaxos_ethnikosΈπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση με μπάζερ μπίτερ του Γκιζογιάννη ο Εθνικός κατάφερε να κάμψει με 80-77 (68-68κ.α.) την αντίσταση του Αετού. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Βαγγέλης Βλάχος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νίκη επί του Αετού αλλά και για τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά

Για την εκτός έδρας νίκη στην παράταση επί του Αετού: «Έγινε ένα εντυπωσιακό κι ωραίο παιχνίδι για τον κόσμο. Εμείς παρότι παίζουμε με δύο απώλειες βγάζουμε μεγάλη ένταση και ενέργεια. Κόντρα στον Αετό βγάλαμε κάποιες αυτοκτονικές τάσεις, όμως στο τέλος παίξαμε ένα σύστημα γρήγορο που έχουμε και καταφέραμε να βρούμε το τρίποντο του Γκιζογιάννη. Ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι κι άξιζαν τα παιδιά τη νίκη γιατί το πάθος του Αετού ήταν μεγάλο, καθώς κινδυνεύει και παλεύει για να μείνει στην κατηγορία. Σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού αντέξαμε κι ακόμα όταν βρεθήκαμε πίσω, βρήκαμε το ψυχικό σθένος για να γυρίσουμε «.

Για το ρόστερ του Εθνικού: «Πιστεύω είμαστε πάρα πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα. Παρά τις 4 ήττες που έχει η ομάδα και βρέθηκε από τις δύο πρώτες θέσεις στην έκτη, εγώ θεωρώ ότι μπορούμε να βρεθούμε ακόμα ψηλότερα».

Για την ύπαρξη κάποιου πιο συγκεκριμένου στόχου: «Η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε Σάββατο με Σάββατο και θα δούμε στην πορεία αν γίνεται να αλλάξει ο στόχος. Ας κερδίζουμε τα παιχνίδια και στην πορεία θα δούμε γιατί ακόμα υπάρχει μεγάλη πορεία στο πρωτάθλημα».

Για την συνεργασία με τον Εθνικό: «Είναι μία ομάδα υγιής και η διοίκηση καταβάλει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια. Η διοίκηση μαζί με την καλή δουλειά προπονητών και παικτών έχουν καταφέρει να φέρουν την ομάδα από τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ στην Α2. Όπως έχω ξαναπεί η θέση του προπονητή στον Εθνικό είναι ένα πόστο που κάθε τεχνικός θα ήθελε να βρίσκεται. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει ένα πολύ καλό ρόστερ, με εξαιρετικά παιδιά και με εμπειρία. Με τέτοιους παίκτες μπορείς να συνεννοηθείς γρήγορα κι αυτός είναι ο λόγος που σε τόσο μικρό διάστημα παίζουμε καλά».