Βλάχος: «Να ξαναβρεί το Περιστέρι το δρόμο για την Α1…»

Η εθελούσια πτώση του Περιστερίου από την Α2 στη Β’ Εθνική ίσως να αποτελεί μεγάλο πισογύρισμα, αποτελεί όμως και το έναυσμα για μία νέα αρχή για το σύλλογο των δυτικών προαστίων. Στο “τιμόνι” του βρίσκεται πλέον ο Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επόμενη ημέρα του ιστορικού συλλόγου αλλά και για τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία της ομάδας:

«Είμαστε ακόμα σε φάση ανοικοδόμησης. Έχουμε ελλείψεις γιατί όλα στην ομάδα ξεκίνησαν πολύ αργά με αποτέλεσμα να πάει πίσω η δημιουργία του ρόστερ. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην αγορά στις θέσεις των ψηλών. Αν υπογράψει σήμερα ο Σκούταρης έχουμε 3 και θέλουμε ακόμα έναν, ενώ βρισκόμαστε σε αναζήτηση 2 άσων και ενός γκαρντ. Όλες οι διαδικασίες ξεκίνησαν αργά, καθώς έπρεπε να διαλυθεί η ΚΑΕ, να περάσει στα χέρια του Ερασιτέχνη η ομάδα και να δουν το μπάτζετ που μπορούν να μαζέψουν».

Για τις δυσκολίες που υπήρχαν όλο καλοκαίρι μετά τον υποβιβασμό του Περιστερίου:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν πήγα να συζητήσω είχα μία δυσπιστία όσον αφορά τι πρόκειται να γίνει, ποιοι θα είναι οι νέοι άνθρωποι που θα μπουν στα διοικητικά και γενικά πως θα τρέξει αυτή ιστορία. Στην πορεία κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια. Γίνεται μία νέα προσπάθεια με πρώτο στόχο να αποκτήσει η ομάδα αξιοπιστία. Από εκεί και πέρα θέλουμε να χτίσουμε μία ομάδα με στόχο να παίξει καλό μπάσκετ, να μην κινδυνεύσει κι αν είναι δυνατόν να είναι ανταγωνιστική για κάτι καλύτερο.

Επαναλαμβάνω, όμως, ότι όλα αυτά τα θέλουμε να γίνουν με βάση την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία. Θέλουμε μετά από αυτή την αυτοτιμωρία ο σύλλογος να ξαναβρεί τον δρόμο για την Α1, καθώς πρόκειται για μία μπασκετική συνοικία, με το πιο μπασκετικό γήπεδο στην Ελλάδα και έχει τεράστια ιστορία. Προσωπικά είναι τιμή μου που δουλεύω στο Περιστέρι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνοντας μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης να ξαναφτιαχτεί μία κατάσταση υγιής που θα βασίζεται σε σταθερά βήματα».

Για τη στελέχωση του ρόστερ:

«Υπάρχουν παίκτες που είναι καλοί και αυτή τη στιγμή δεν είναι σε κάποια ομάδα. Αν καταφέραμε κάποιους να τους φέρουμε θα είναι θετικό, όμως αυτό θα γίνει με βάση ότι δεν θα ξεφύγουμε ούτε μισό ευρώ, καθώς έχουμε πει ότι θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με όλους πληρωμένους και με το ταμείο να έχει μέσα μισό ευρώ. Αν καταφέρουμε να προσελκύσουμε κάποιους παίκτες και παράλληλα μπορέσουμε να δέσουμε το σύνολο που αποτελείτε από καινούριους παίκτες και προπονητές τότε ίσως δούμε ακόμα και την άνοδο, όμως θα πρέπει να μην έχουμε απώλειες εκτός προγράμματος.

Μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα θα μπορεί να λειτουργήσει καλά και ανάλογα με την κατάσταση του πρωταθλήματος θα δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Το πρωτάθλημα της Β’ θα είναι φέτος το πιο δυνατό και απρόβλεπτο της Ελλάδας, καθώς αποτελείται από ιστορικές ομάδες και δυνατά ρόστερ. Αν στόχος είναι να μην πέσεις τότε θα πρέπει να βάζει στόχο το πρωτάθλημα».