Βλασσόπουλος: “Η Λιθουανία είχε μεγαλύτερη ενέργεια”

Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε από τη Λιθουανία στο European Challenger που φιλοξενείται στο Ισραήλ, μία μέρα μετά τη νίκη στην παράταση επί της Εσθονίας σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος, στάθηκε στην κούραση που υπήρχε, αλλά και στην παρουσία των δύο αθλητών που δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν χθες: Του Ευσταθιάδη και του Οικονομόπουλου. Οι δύο παίκτες έδωσαν το επιπλέον αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ που υποβλήθηκαν και απαιτεί το υγειονομικό πρωτόκολλο του Ισραήλ και είχαν θέση στη σημερινή δωδεκάδα: «Ως το 25’ που είχαμε δυνάμεις ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και είχαμε και το προβάδισμα. Στη συνέχεια φάνηκε η κούραση, ήμασταν κακοί σε άμυνα και επίθεση, δεν είχαμε καλές επιλογές.

Η Λιθουανία είχε μεγαλύτερη ενέργεια, πήγε πιο δυνατά στις φάσεις και αυτό είχε και ως συνέπεια να κερδίσουν και τα φάουλ, καθώς δεν μπορούσαμε να τους ακολουθήσουμε πολλές φορές. Έτσι οι βολές ήταν 17-38 για τους Λιθουανούς που πήραν πολλούς πόντους με αυτόν τον τρόπο. Δεν είχαμε τη δύναμη να «γυρίσουμε» το παιχνίδι αυτή τη φορά και έτσι κρίθηκε εκεί.

Τα καλά νέα για εμάς είναι πως πλέον και τα δύο παιδιά που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν την πρώτη μέρα είναι μαζί μας, μπήκαν στο παιχνίδι και θέλαμε να τους δώσουμε χρόνο, παρά το ότι είναι ανέτοιμοι, αφού έμειναν εκτός από την ημέρα του ταξιδιού ως σήμερα. Θα μπουν και αυτοί σιγά σιγά στο ρυθμό και θέλουμε να είναι έτοιμοι για τη συνέχεια, σε ένα τουρνουά που έχουν γίνει εκπλήξεις και ανατροπές, όπως η νίκη για παράδειγμα της Εσθονίας επί της Γαλλίας. Σε αυτές τις ηλικίες δεν ξέρεις τι θα παρουσιάσει η κάθε ομάδα και όλα είναι ανοιχτά. Όλες οι ομάδες παλεύουν».