Βλότσος: «Η συμμετοχή στη Γ εθνική είναι μία πρόκληση»

Έπειτα από μία συναρπαστική σειρά τελικών ο Κένταυρος Καλλικράτειας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γαλάτιστας και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΧ. Οι πρωταθλητές της Χαλκιδικής έπειτα από απουσία περίπου εφτά χρόνων επιστρέφουν στις εθνικές κατηγορίες κι ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Βλόστος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

«Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΧ
“Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήρθε με ιδιαίτερα συναρπαστικό τρόπο γιατί η συνδιεκδικήτρια του τίτλου, η Γαλάτιστα ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κερδίσαμε στον πρώτο γύρο μέσα στην έδρα της με 10 πόντους κι αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Στον δεύτερο γύρο ηττηθήκαμε για ένα καλάθι κι έτσι στα πλέι οφ λόγω διαφοράς πόντων είχαμε το πλεονέκτημα. Στους τελικούς τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο τελευταίο ματς που έγινε στην έδρα μας, υπήρχαν συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, όμως στα τελευταία δύο λεπτά το παιχνίδι ήταν άγρια συναρπαστικό και όμορφο. Βρεθήκαμε να χάνουμε με 12 πόντους μόλις 1,5 λεπτό πριν τη λήξη, όμως το γυρίσαμε και με τρίποντο στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα πήραμε το ματς. Ήταν γενικά μία ποιοτική σειρά τελικών που αμφότερες οι ομάδες άξιζαν τη νίκη”.

Για την πορεία της ομάδας του μέσα στη σεζόν
“Γενικά είχαμε μία εξαιρετικά σταθερή πορεία κι εκτός από τις δύο ήττες απέναντι στην Γαλάτιστα δεν είχαμε άλλη απώλεια. Πρέπει να σταθώ στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν όλα τα παιδιά, τα οποία δούλευαν καθημερινά με μεγάλη διάθεση. Ευτυχίσαμε να μην έχουμε τραυματισμούς κι έτσι όλη τη σεζόν γινόταν σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα”.

Για τους στόχους που υπάρχουν όντας πλέον στις Εθνικές κατηγορίες
“Ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή, όμως κοιτάμε και μακροπρόθεσμα θέλοντας να οργανωθεί ακόμα καλύτερα η ομάδα. Από την αρχή της συνεργασίας με το σύλλογο πριν τρία χρόνια έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής. Αυτός ο στόχος παραμένει, όμως και η συμμετοχή στη Γ εθνική είναι μία πρόκληση για τους προπονητές, τους παίκτες και όλο το σωματείο”.

Για το ρόστερ της ομάδας
“Από την ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα έχουν μείνει 6-7 αθλητές, καθώς οι υπόλοιποι έπρεπε να αποχωρήσουν για επαγγελματικούς λόγους. Τα κενά καλύφθηκαν με ποιοτικές μεταγραφές, όμως το ρόστερ παραμένει νεανικό. Το ευχάριστο είναι ότι η διάθεση σε κάθε προπόνηση είναι μεγάλη. Ελπίζουμε ότι δείχνοντας την απαιτούμενη συνέπεια, συνέχεια και πειθαρχημένη προσπάθεια θα πετύχουμε τις νίκες που θα εξασφαλίσουν την παραμονή μας”.