Βουρνάς: «Χάσαμε τη συγκέντρωση μας»

Στην πρώτη της παρουσία στη Β’ εθνική η Δόξα Λευκάδας έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς έχει αποδεχτεί άκρως ανταγωνιστική. Ο τεχνικός του συλλόγου, Νίκος Βουρνάς, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο επαρχιακό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

Αρχικά, ο Νίκος Βουρνάς σχολίασε το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Πρέπει να έχεις μεγάλες αντοχές τόσο διοικητικά, όσο και αγωνιστικά. Παίζει μεγάλο ρόλο η δύναμη και δεν σου επιτρέπει να επαναπαυτείς στις νίκες ούτε απογοητευτείς στις ήττες».

Η Δόξα είναι μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στην κατηγορία: «Σαν νεοφώτιστη και όντας μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατηγορία η Δόξα πραγματοποιεί μέχρι στιγμής πάρα πολύ καλή πορεία. Απλώς το πολύ καλό ξεκίνημα στην αρχή πιστεύω μας έκανε κάπως αλαζόνες, με συνέπεια να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας κι έτσι οι τελευταίες μας εμφανίσεις δεν ήταν πολύ καλές».

Ομως για να επιβιώσει το επαρχιακό μπάσκετ είναι αναγκαίο οι ομάδες να έχουν και χρήματα: «Σημαντική προϋπόθεση για μία επαρχιακή ομάδα είναι να έχει και χρήματα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί ντόπιοι παίκτες υψηλού επιπέδου κι έτσι είναι απαραίτητες οι μεταγραφές αρκετών παικτών, που σίγουρα το βασικό κίνητρό τους είναι ο καλός μισθός, παρά η πρόοδός τους στο μπάσκετ».

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του εν όψει του νέου χρόνου: «Αυτή η καινούργια χρονιά προβλέπεται πολύ δύσκολη, λόγω της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και αντοχές για να αντιμετωπίσει αυτές τις συνθήκες και να προσπαθήσει με αγώνες και όχι λόγια να τις βελτιώσει».