Βουρνάς: «Σκληρή, συμπαγής και ομοιογενής»

Σήμερα (19/8) έχει οριστεί το πρώτο ραντεβού για τη νέα σεζόν στην ομάδα του Εσπέρου ΑΟΠΑ. Στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγιά Αλεξιώτισσα» ο Νίκος Βουρνάς θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για να χτιστεί ένα σύνολο ικανό να πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της ομάδας στη Γ’ εθνική. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την νέα σεζόν που ξεκινά αλλά και για το πρώτο ραντεβού με τους παίκτες του.

Αναλυτικά 
Για την έναρξη της προετοιμασίας που γίνεται σήμερα:
“Η έναρξη έχει πάντα ενθουσιασμό στην αρχή. Το ζητούμενο είναι οι παίκτες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση ώστε η μετάβαση να γίνει πιο εύκολα μέσα στην περίοδο της προετοιμασίας. Ελπίζω όλοι σήμερα το απόγευμα να είναι στη διάθεση μου και να μην έχουμε κανένα απρόοπτο γεγονός. Γενικά ελπίζω να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα”.

Για τις βάσεις που θέλει να μπουν:
“Όπως και οι περισσότεροι προπονητές σε αυτή τη περίοδο θέλουμε να δουλέψουμε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης γιατί ο Έλληνας αθλητής συνηθίζει να μην προσέχει ιδιαίτερα τον εαυτό του το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα θέλουμε όσο δυνατόν πιο γρήγορα οι παίκτες να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού που έχουμε επιλέξει, ώστε να είμαστε έτοιμοι την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος. Όλοι πάντα ευχόμαστε να μην έχουμε τραυματισμούς”.

Για τις βλέψεις που έχει η ομάδα του Εσπέρου ΑΟΠΑ στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:
“Όπως είπε και ο πρόεδρος μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης επιθυμία του Εσπέρου είναι να έχει μία ομάδα ανταγωνιστική που να αποτελείται αποκλειστικά από Πατρινούς παίκτες. Αγωνιστικά θέλουμε να κοιτάμε και να διεκδικούμε σε κάθε αγώνα το καλύτερο. Βαθμολογικοί στόχοι δεν μπορούν να μπουν στη παρούσα φάση, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τις δυναμικότητες των ομάδων”.

Για το ρόστερ που στελεχώθηκε:
“Φέτος έγιναν πολλές αλλαγές, καθώς αποχώρησαν παίκτες που ήταν χρόνια στην ομάδα και είχαν μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Οι παίκτες που ήρθαν έχουν περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς. Στις κινήσεις μας προσπαθήσαμε να προσθέσουμε παίκτες που θα δημιουργήσουν μία ομάδα σκληρή, συμπαγής και ομοιογενής στο παιχνίδι της”.