Μια πολύ σημαντική προσθήκη πραγματοποίησε η ομάδα του Ιωνικού, εντάσσοντας στο ρόστερ της για τη φετινή χρονιά, έναν πολύ έμπειρο και σημαντικό παίκτη. Πρόκειται για το Νίκο Βούλγαρη (33 ετών, 1.93), τον επί σειρά ετών παίκτη και αρχηγό του Παγκρατίου με το οποίο αγωνίστηκε σε Β’ Εθνική και Α2 καθώς επίσης την περσινή αγωνίστηκε και συνέβαλε στην άνοδο του Πανελευσινιακού στην Α1 (3,5 πόντοι/αγώνα).
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη, συνθέτοντας σε μεγάλο βαθμό το πάζλ που απαρτίζει τον φετινό Ιωνικό Νικαίας. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη μεταγραφική ενίσχυση αν αυτό κριθεί σκόπιμο.
Ο Νίκος Βούλγαρης, στις πρώτες του δηλώσεις, για λογαριασμό του ionikosbc.blogspot.com, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, είπε τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας του Ιωνικού. Είναι ένα ιστορικό σωματείο και ότι και να πω είναι λίγο για το τι έχει προσφέρει στο ελληνικό μπάσκετ. Μετά την άνοδο με την Ελευσίνα στην Α1, έψαχνα μια καινούργια πρόκληση και νομίζω ότι ο Ιωνικός μου προσφέρει αυτό ακριβώς που έψαχνα. Είναι μια ομάδα που θέλει να επιστρέψει και μακάρι να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ στο τέλος της χρονιάς να έχουμε πετύχει κάτι πολύ καλό».

Για τις συνθήκες που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεδομένου των διαφορετικών αγωνιστικών παραστάσεων στην Α2:

«Έχω να παίξω 9 χρόνια περίπου στη Γ’ Εθνική. Δεν ήταν τόσο καλό το επίπεδο τότε. Τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ, κατεβαίνουν συνεχώς παίκτες από υψηλότερες κατηγορίες και παίζουν, οπότε το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Θεωρώ ότι ο όμιλος που είμαστε, είναι αρκετά δύσκολος και με ομάδες που έχουν φτιάξει τα ρόστερ τους αρκετά δυνατά, οπότε θα είναι καλό το πρωτάθλημα».

Τι σε «κέντρισε» περισσότερο για να έρθεις στη Νίκαια και τον Ιωνικό;

«Οι άνθρωποι. Η διοικητική επιτροπή, ο κόουτς που έχω ακούσει τα καλύτερα, ο Κώστας Αλεξανδρίδης έπαιξε μεγάλο ρόλο και γενικά παρατήρησα ότι ήταν πολύ οικογενειακό το κλίμα, οπότε αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Δεν είμαι τόσο επαγγελματίας όσο είναι οι πιο υψηλές κατηγορίες».

Ένα μήνυμα για ένα από τα πιο βασικά συστατικά του Ιωνικού, τον κόσμο του:

«Να είναι κοντά στην ομάδα, να τη στηρίζει. Αν είναι κοντά ο κόσμος μπορεί να υπάρξουν παιχνίδια που μπορείς να τα κερδίσεις μόνον από αυτόν. Ήμουν 12 χρόνια στο Παγκράτι και ήταν κι αυτή μια ομάδα με αρκετό κόσμο, ο κόσμος είναι σημαντικό στοιχείο. Βεβαίως η όλη υποστήριξή του να είναι σε λογικά πλαίσια, χωρίς να ξεφεύγουμε και να είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Εγώ αυτό που θέλω να πω στους φιλάθλους της ομάδας είναι ότι θα δώσω ότι μπορώ για να τους κάνουμε χαρούμενους κάθε Κυριακή που θα παίζουμε με την ομάδα».