“Βράζει” η Αγία Παρασκευή για Ικάρους, διαιτητές

Αιχμηρή και άκρως δεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγία Παρασκευή για τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στις Σέρρες. Η αθηναϊκή ομάδα διαμαρτύρεται αφενός για τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα και αφετέρου καταγγέλλει βίαιη συμπεριφορά ανθρώπων της διοίκησης των Ικάρων, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο -όπως υποστηρίζει- να επιτεθούν στον αρχηγό της αποστολής και στην έφορο του συλλόγου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΠ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας μας κόντρα στους Ίκαρους Σερρών, που καμία σχέση δεν έχουν με τα αθλητικά ιδεώδη και το ευ αγωνίζεσθαι…

Και συγκεκριμένα:

1. Οι διαιτητές του ματς, με επικεφαλής τον κ. Γεωργιάδη, αντιμετώπισαν με τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό την ΚΑΠ, έχοντας αποκλειστικό σκοπό να της στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους, πράγμα που όπως αποδείχθηκε ήταν πέρα για πέρα εφικτό. Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

α) Τα όσα οφθαλμοφανή φάουλ δεν υπέδειξαν υπέρ της ομάδας μας, με χαρακτηριστικότερο εκείνο του γκαρντ των Σερραίων Άρη Νικολούδη, εις βάρος του Νίκου Ψυλέα, όπου ο παίκτης των Ικάρων σταμάτησε παραδεχόμενος την παράβασή του, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης έδωσε εντολή να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι!!!

β) Τις τέσσερις συνεχόμενες τεχνικές ποινές που δόθηκαν εις βάρος της ΚΑΠ, σε σημείο όπου προηγείτο στο σκορ, εκ των οποίων τις δύο χρεώθηκε ο παίκτης μας, Νίκος Ψυλέας, στην προαναφερθείσα φάση, δίχως να υπάρχει εκ μέρους του υπερβολική συμπεριφορά που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση.

γ) Την προκλητική ανοχή στις επανειλημμένες περιπτώσεις flopping (σ.σ. θέατρο) του γκαρντ των Ικάρων Διονύση Καπινιάρη, στην προσπάθειά του να εκμαιεύσει φάουλ.

δ) Χαρακτηριστικότερο της πρόθεσης να μην αφήσουν την ΚΑΠ να διεκδικήσει τη νίκη, ήταν το γεγονός ότι 10 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, στην επανειλημμένη προσπάθεια των παικτών της ομάδας μας να σταματήσουν το χρόνο κάνοντας… κραυγαλέα φάουλ για να στείλουν στις βολές τους Ίκαρους Σερρών, σκοπίμως δεν δόθηκε κανένα από αυτά!

Αποδείχθηκε λοιπόν ότι όσα είχε καταγγείλει η ομάδα του Παγκρατίου περί της διαιτησίας στο παιχνίδι τους στις Σέρρες, όπου διαιτητής ήταν και πάλι ο κ. Γεωργιάδης, ήταν απολύτως αληθή. Δεν είμαστε κατά της εντοπιότητας των διαιτητών, ωστόσο η εντοπιότητα αυτή δεν θα πρέπει να δημιουργεί προϋποθέσεις αλλοίωσης του πρωταθλήματος.

2. Εν αντιθέσει με την κοσμιοτάτη συμπεριφορά των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΔΑΚ Σερρών, μετά τη λήξη της αναμέτρησης άνθρωποι της ομάδας των Ικάρων που ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου, επιτέθηκαν εναντίον μελών της αποστολής μας και ειδικότερα εναντίον της Εφόρου της ΚΑΠ κ. Ελισσάβετ Τασιοπούλου, με πρόθεση να χειροδικήσουν! Στην προσπάθεια του βοηθού προπονητή Γιώργου Καρδαρά να προστατεύσει την Έφορο της ομάδας μας, έγινε συμπλοκή και αυτός δέχθηκε γροθιά από κάποιον που αυτοαποκαλείτο πρόεδρος των Σερρών. Και απ’ όλα αυτά, οι διαιτητές δεν ανέφεραν το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ στο φύλλο αγώνος !!! Γιατί άραγε…;;;

Είναι η πρώτη φορά για μας που εκτός έδρας αντιμετωπίζουμε τέτοια βίαιη και προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους παραγόντων, γι’ αυτό το καταγγέλλουμε δημόσια και εφιστούμε την προσοχή της ΕΟΚ και της ΚΕΔ για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον προκειμένου να διασφαλιστεί η ισονομία του πρωταθλήματος.

Εντός των προσεχών ημερών το βίντεο του αγώνα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».