Βόβορας: «Στόχος να διατηρηθεί ο κορμός»

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο… θρόνο του με το sweep επί του Ολυμπιακού στους τελικούς της Α1 και ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Γιώργος Βόβορας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιτυχημένη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την χρονιά που ολοκληρώθηκε και βρήκε τον Παναθηναϊκό νταμπλούχο Ελλάδος

«Η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες δυσκολίες προσπαθώντας να δημιουργηθεί μία καινούρια ομάδα, καθώς από το παρελθόν είχαν μείνει μόνο 2 παίκτες, οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής. Σίγουρα η ομάδα χρειαζόταν πίστωση χρόνου για να βρει χημεία και να είναι ανταγωνιστική στο υψηλότερο επίπεδο. Μέσα στη διάρκεια της χρονιάς πάντα σε συνεργασία με την διοίκηση έγιναν κάποιες αλλαγές που βοήθησαν προς αυτόν το στόχο.

Μετά την είσοδο στο ΤΟΡ 16 η ομάδα σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες καταστάσεις (τραυματισμούς Σχορτσανίτη – Διαμαντίδη) και δύσκολα παιχνίδια, όμως βρήκε τη δύναμη να σταθεί και μπόρεσε μέσα από αυτές τις δυσκολίες να κτίσει χαρακτήρα και να συνεχίσει να βελτιώνεται. Πρώτο επίτευγμα για εμάς ήταν ο τελικός Κυπέλλου, στον οποίο η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά αν συνεχίσει να δουλεύει με αυτό το τρόπο.

Μετά το Κύπελλο ο στόχος μας ήταν η είσοδος στους “8” περνώντας μέσα από έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο. Με πειστικές εμφανίσεις μπορέσαμε να μπούμε στην τελική οκτάδα. Η σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν μία πρόκληση για όλους, καθώς απέναντι μας είχαμε την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ νικών της Ευρωλίγκα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί και φτάσαμε μία νίκη μακριά από τον μεγάλο μας στόχο, όμως στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς η πίεση και η κούραση μας στοίχισε σε συγκέντρωση και ενέργεια. Εκεί χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία μας.

Στη συνέχεια είχαμε το χρόνο να συγκεντρωθούμε και να ετοιμαστούμε για τα πλέι οφ. Κάναμε δύο σημαντικές προσθήκες που βοήθησαν στην χημεία και το ροτέισον της ομάδας φτάνοντας στους τελικούς όπου ήμασταν σε καλή κατάσταση. Με όλη την ομάδα να διακρίνεται από θέληση και αυτοπεποίθηση κάναμε ένα σερί 8-0 στα πλέι οφ και φτάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τα σημεία που έκριναν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό:

«Η ομάδα φτάνοντας στους τελικούς έδειξε ότι είχε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Στόχος ήταν να περιορίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού. Παίξαμε καλή άμυνα πάνω στη συνεργασία pick’n’roll του Σπανούλη και με ομαδική άμυνα εξουδετερώσαμε ένα από τα βασικά όπλα του Ολυμπιακού. Δεν αφήσαμε επίσης τον Ολυμπιακό να τρέξει και να πάει στο transition παιχνίδι που αρέσκεται με αποτέλεσμα να τον κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και να φέρουμε το ρυθμό του παιχνιδιού στα δικά μας μέτρα».

Για την επόμενη σεζόν και τις προσδοκίες που υπάρχουν:

«Ο βασικός στόχος είναι να διατηρηθεί ο κορμός που χτίστηκε φέτος. Θέλουμε να γίνουν ποιοτικές προσθήκες κι από τον ελληνικό χώρο. Στηριζόμενοι στις αρχές της φιλοσοφίας του κόουτς θέλουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκα».