Β. Αλεξανδρής: “Τα παιδιά έχουν όραμα κι η ομάδα διάθεση να κερδίζει”…

Κερδίζει, δίχως όμως να πείθει… Τουλάχιστον όχι ακόμη, όπως σχολίασε ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος μιλώντας στον Sentra 103,3 ανέφερε ότι αυτή η εθνική ομάδα δείχνει ότι έχει διάθεση να κερδίζει, διαβάζει τους αντιπάλους της κι οι παίκτες της έχουν όραμα. Αναφέρθηκε και στον Ηλία Ζούρο, τονίζοντας ότι σίγουρα θα ετοιμάσει εκπλήξεις στους αντιπάλους του στην πορεία…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής:
Για την ως τώρα εικόνα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ:
«Δεν είδα τα παιχνίδια από την αρχή ως το τέλος, διότι συμπίπτουν με την ώρα της απογευματινής προπόνησης του Άρη. Βλέπω στιγμιότυπα και αναλύσεις το βράδυ. Μου άρεσε που κερδίσαμε τα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν πιάσαμε υψηλή απόδοση. Ήμασταν καλοί κατά διαστήματα. Αυτή η ομάδα έχει διάθεση να κερδίσει και να παλέψει. Παίζει σωστή άμυνα και σωστή τακτική. Στην τακτική μπορώ να βάλω ακόμη και άριστα. Οι αντίπαλοι «διαβάζονται» πολύ καλά και αυτό είναι βέβαια έργο του τεχνικού τιμ, που κάνει εξαιρετικό σκάουτινγκ. Δεν έχουμε παίξει, βέβαια με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε και άλλες ομάδες να μην έχουν βρει τα… βήματά τους. Η Κροατία έχασε, η Ισπανία κινδύνευσε την πρώτη αγωνιστική. Όλες οι ομάδες στην πρώτη φάση προσπαθούν να κρύψουν κάποια πράγματα, αλλά και να βρουν ρυθμό».

Για το αν θα παρουσιάσει εκπλήξεις ο Ηλίας Ζούρος στη συνέχεια των αγώνων:
«Θα ετοιμάσει εκπλήξεις στη συνέχεια για κάθε αντίπαλο. Είμαστε χρόνια αντίπαλοι με τον Ηλία (σ.σ. Ζούρο) και γνωρίζω πως οι ομάδες του έχουν πληθώρα συστημάτων και τοποθετεί και συστήματα κατά τη διάρκεια των τάιμ άουτ. Η ομάδα αποτελείται από νέα, έξυπνα παιδιά. Έχουν μείνει μόνο τρεις από την παλιά φουρνιά. Το σημαντικό των παιδιών αυτών είναι πως έχουν όραμα.
Κατά διαστήματα παίζουμε καλά, αν και λίγο αποπροσανατολισμένα ορισμένες στιγμές, όμως στην πορεία το τεχνικό επιτελείο θα δώσει έμφαση σε όλα τα «κενά». Ήδη, κόντρα στη Φινλανδία, ο Μπουρούσης ήταν πολύ καλός. Η μπάλα πρέπει να πηγαίνει στο ζωγραφιστό και να αξιοποιούμε τους ψηλούς μας».

Για το ότι η Εθνική ομάδα στελεχώνεται από αρκετά νέα παιδιά:
«Δεν μπορώ να πω ότι η Εθνική μας παίζει τέλεια, αλλά έχει πολλά νέα παιδιά, που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Από τα φιλικά έβγαλε καλό πρόσωπο η ομάδα και αυτό μ΄ εντυπωσίασε. Δεν θέλει ο κόσμος να βλέπει εγωισμούς, θέλει να βλέπει μαχητικότητα. Μέσα σ’ όλα έρχονται και τα αποτελέσματα».

Για το αν είναι πλεονέκτημα για το Ζούρο ότι λείπουν παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα:
«Ο Ηλίας Ζούρος έχει αρκετή εμπειρία για να κουμαντάρει και έμπειρους παίκτες. Σε αυτό το επίπεδο δεν γίνεται να φωνάζουν οι διεθνείς. Ο προπονητής επιλέγει πως πρέπει να παίξει η ομάδα και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες. Αν κάποιος μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, είναι υποχρεωμένος να το κάνει επιτυχώς. Το θέμα είναι να μη χαλάει το ομαδικό παιχνίδι με τον εγωισμό, που κάνει κακό στην ομάδα. Ωστόσο, ακόμη και οι διεθνείς με ισχυρή προσωπικότητα δεν έχουν δώσει τέτοια δείγματα, μέχρι τώρα».

Για την ομάδα της Κροατίας:
«Σ’ όλες τις διοργανώσεις οι Κροάτες δεν μπορούν να φτάσουν ψηλά, παρότι έχουν παίκτες από το ΝΒΑ ή που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Έχουν παίκτες αστέρια, αλλά πάντα κάτι φταίει. Ίσως είναι κουσούρι της φυλής τους».