Β΄Εθνική (Βορράς) / 21η αγωνιστική: Η προαναγγελία

pierikos-pefkaΜε το άνετο πέρασμα του Προμηθέα από την Κομοτηνή άνοιξε την περασμένη Τετάρτη το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Οι υπόλοιπες έξι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν αύριο το απόγευμα και αναμένεται να είναι σαφώς πιο αμφίρροπες. Παρακάτω διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, καθώς και μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον κάθε αγώνα…

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Άργους Ορεστικού, 17:00 / Διαιτητές: Συμεωνίδης-Τζίμα)

Δύο σερί νίκες μετράει το Αργος Ορεστικό. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 1-2 εντός έδρας, από τότε όμως έχει ηττηθεί μόνο από τους Μαχητές Δόξας Πεύκων στο γήπεδο της (έχει συνολικά 7-3)… Τρεις νίκες στους τελευταίους τέσσερις αγώνες τους μετρούν οι Τιτάνες Παλαμά.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σ.Σ. Κατερίνης, 17:00 / Διαιτητές: Λόρτος-Τσοκόλης)

Την προηγούμενη Κυριακή ο Πιερικός Αρχέλαος είδε ένα σερί 3 νικών να σπάει, ένα άλλο όμως καλά κρατεί. Οι “μελανόλευκοι” μετρούν 5 συνεχόμενες νίκες στην Κατερίνη, όπου έχουν ηττηθεί φέτος μόνο από τις τρεις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος (Μαχητές Δόξας Πεύκων, Προμηθέα και Πευκοχώρι). Με νίκη επί του Φοίνικα και ήττα του Αίαντα, ο Πιερικός Αρχέλαος θα εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία… Επτά ήττες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια έχει ο Φοίνικας. Στον 1ο γύρο οι Λαρισαίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 16 πόντους διαφορά, επικράτησαν όμως με 73-54. Ο Πιερικός Αρχέλαος έβαλε 26 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 28 στο υπόλοιπο ματς.

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Καλαμαριάς, 17:00 / Διαιτητές: Παργιανόπουλος-Τσουμαχίδης)

Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του θα υποδεχτεί ο Αργοναύτης το Στρατώνι. Ο Δημήτρης Ντισλής έσπασε το χέρι του στο προηγούμενο παιχνίδι και δεν θα αντιμετωπίσει την παλιά ομάδα του. Κάτι ανάλογο είχε γίνει ουσιαστικά και στον αγώνα του 1ου γύρου (82-57 το Στρατώνι), όταν υπέστη υποτροπή σε τραυματισμό στη γάμπα στην πρώτη περίοδο… Η ομάδα της Καλαμαριάς έχει κερδίσει τα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια, έχει χάσει όμως τα τελευταία δύο στο γήπεδο της… Το Στρατώνι έσπασε ένα σερί τριών ηττών με τη νίκη επί της ΧΑΝΘ.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ-ΑΝΑΤΟΛΙΑ (Ν. Μουδανιών, 17:00 / Διαιτητές: Γερακίνης-Ξέρας)

Πέντε σερί νίκες αριθμεί το Πευκοχώρι, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος την προηγούμενη Κυριακή, όταν έσπασε το αήττητο των Μαχητών Δόξας Πεύκων στο γήπεδο τους. Η ομάδα του Βασίλη Πλατή έχει 6-1 στον 2ο γύρο και είναι σταθερά 3η στη βαθμολογία, ένα βαθμό πάνω από το Αργος Ορεστικό… Από απρόσμενη εντός έδρας ήττα (από τον Αργοναύτη) προέρχεται το Ανατόλια, το οποίο είχε νικήσει στον 1ο γύρο το Πευκοχώρι (85-83).

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ (ΔΑΚ Ευόσμου, 17:00 / Διαιτητές: Θεοδώρου-Μοσχοτόγλου)

Την πρώτη του νίκη στον 2ο γύρο πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αίας Ευόσμου, που είχε 0-6 μέχρι να νικήσει εύκολα την Κομοτηνή. Αν και η ομάδα του Γιάννη Χατζούλη είναι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού με ρεκόρ 7-13, έχει τη 2η καλύτερη άμυνα στον βόρειο όμιλο, πίσω φυσικά από την αυριανή αντίπαλο της… Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είδαν το εντός έδρας αήττητο τους (9-0) να τερματίζεται την προηγούμενη Κυριακή από το Πευκοχώρι, παραμένουν όμως πρώτοι… Στον 1ο γύρο τα Πεύκα είχαν επικρατήσει σχετικά δύσκολα με 73-61.

ΧΑΝΘ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (ΧΑΝΘ, 17:00 / Διαιτητές: Φακίτσας-Καρακώστας)

Στον 1ο γύρο η ΧΑΝΘ νίκησε μέσα στην Ξάνθη με 77-68. Έκτοτε, πάντως, μετράει μόνο μία νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες της. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει απολογισμό 3-7 εντός έδρας… Η Ασπίδα έχει χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια της και έχει το ίδιο ρεκόρ εντός και εκτός έδρας (3-7).