Β’ ΕΣΚΑ (πλέι οφ): Επική πρόκριση του Κουκακίου

Το Κουκάκι… μέθυσε το βράδυ της Δευτέρας!

Η ομάδα του Στέφανου Τριαντάφυλλου νίκησε την Παλατιανή 78-74, έκανε το 3-1 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ του 1ου ομίλου και βιώνει ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία της βραχύβιας ιστορίας της, καθώς θα παίξει για δεύτερη φορά μπαράζ ανόδου για την Α’ ΕΣΚΑ, πέντε χρόνια μετά τον αποκλεισμό της από το Πέρα Κλουμπ (2008).

Το Κουκάκι θα αντιμετωπίσει στους τελικούς του 1ου ομίλου την Ολυμπιάδα Παπάγου, η οποία προβάλλει φυσικά ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και το προβάδισμα με 2-0 νίκες. Η κατάσταση μοιάζει ολίγον τι με… mission impossible για το Κουκάκι, προς το παρόν όμως όσοι
βρέθηκαν στο κατάμεστο κλειστό του Ρουφ το βράδυ της Δευτέρας θα έχουν να θυμούνται μία ιστορική νίκη σε ένα συγκλονιστικό (και αρκετά ποιοτικό) παιχνίδι.

Η Παλατιανή μπήκε στο γήπεδο εντυπωσιακά, έβαλε 23 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά και προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους διαφορά, από εκεί και πέρα όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν το… ροκάνισμά της. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου μείωσαν τη διαφορά στον έναν πόντο (38-39) και στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασαν μπροστά, με τον Κατσικάκη να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες (για δεύτερο συνεχόμενο ματς) και το Κουκάκι να μαζεύει 8 επιθετικά ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο (τα 4 ο Χάρης Χωριανόπουλος)!

Το ματς έμοιαζε να γέρνει τελείως υπέρ του Κουκακίου στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Παλατιανή όμως μετέφερε το παιχνίδι της στη ρακέτα των γηπεδούχων, έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ και ισοφάρισε 58-58. Σε εκείνο το σημείο εμφανίστηκε σαν… από μηχανής θεός ο Αιμιλιανός Σιδερίδης, που έβαλε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έδωσε ξανά στην ομάδα του το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε ξανά, αν και η Παλατιανή δεν τα παράτησε. Μείωσε τη διαφορά μέχρι τον έναν πόντο στο 39′ αλλά στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα ο Αλωνιστιώτης έκανε τη… δημιουργία της βραδιάς, δίνοντας έτοιμο καλάθι στον Κατσικάκη. Ο σέντερ του Κουκακίου έκανε το σκορ 74-70 και η ψυχραιμία των γηπεδούχων στη γραμμή των ελευθέρων βολών έφτανε για να τους δώσει και τη νίκη-πρόκριση.

ΚOYKAKI-ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ 78-74 (38-39)
Διαιτητές: Καραβίτης, Τσολάκος
ΚΟΥΚΑΚΙ (Τριαντάφυλλος): Γκάτζο 5 (1), Σιδερίδης 13 (3), Σιδερής 2, Ρακιντζάκης, Αλωνιστιώτης 10, Χωριανόπουλος Χ., 7, Καμπέρης 10, Χωριανόπουλος Κ., Ανδρίτσος 2, Παρασκευόπουλος, Μοσχονάς 10, Κατσικάκης 18.
ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ (Τσίρος): Παπαδόπουλος, Ηλιάδης 7 (1), Τζίμας 4 (1), Ντέμος, Βαρσαμούλης 16, Χριστόπουλος, Μπασέας 9, Κιαχόπουλος 14 (2), Λίτσος, Παππάς 11, Δημητρακούλης 13.