Β. Μάντζαρης: «Του χρόνου 12άδα»!

Ίδρωσε, κόπιασε, έφτασε ως την… πηγή, αλλά στο τέλος θα δει τους αγώνες της εθνικής ομάδας απ’ την τηλεόρασή του! Για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, πάντως όλη αυτή η εμπειρία της προετοιμασίας με την εθνική ομάδα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και του αφήνει μία μικρή πικρία, αλλά συνάμα όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στον Sentra 103,3 αυτό τον «… πεισμώνει, να γίνω καλύτερος και να είμαι στην 12άδα».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάντζαρης στον Sentra 103,3:
Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα:
Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Μόνο θετικά μπορώ να πάρω. Το να βρίσκεσαι μαζί με τους Μπουρούση, Φώτση και Ζήση ήταν πολύ σημαντικό. Πριν μερικά χρόνια τους έβλεπα στην τηλεόραση και τώρα ήμουν συμπαίκτης τους. Ευτυχώς είχα τους Σλούκα και Παπανικολάου, παιδιά της ηλικίας μου και ένιωθα πιο καλά. Μου μένει μια πικρία που κόπηκα τελευταίος. Αυτό με πεισμώνει, να γίνω καλύτερος και να είμαι στην δωδεκάδα.

Για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωμπάσκετ:
Όταν μια ομάδα έχει οργανωμένη, δουλεμένη και έχει χημεία, μπορεί να νικήσει τους αστέρες του ΝΒΑ. Στην ομάδα τη δική μας ξέραμε ο καθένας το ρόλο του, δουλεύαμε στο γήπεδο και δεν είχαμε καμία διαφορά. Αυτό που κατάλαβα είναι πως η ομάδα νικάει τους παίκτες.

Για την Εθνική ομάδα και την εικόνα της στα φιλικά:
Υστερούσαμε λίγο στα ριμπάουντ. Θα είναι πολλοί ΝΒΑερ που είναι αθλητικά παιδιά. Από την άμυνα ξεκινάνε όλα. Μπορεί η επίθεση να σου δίνει παιχνίδια, αλλά όταν είσαι καλά στην άμυνα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Κράτησα χαμηλά το σκορ με αρκετές ομάδες. Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα είναι πως όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν υπάρχουν ονόματα και συμβόλαια.

Για το μέλλον την καριέρας του:
Όλες οι περιπτώσεις είναι αξιότιμές (σ.σ. Υπάρχει ενδιαφέρον από Άρη, Μπιλμπάο και Ολυμπιακό). Δεν έχω κλείσει ομάδα. Είμαι ελεύθερος. Θα κοιτάξω την καλύτερη επιλογή για έμενα, να την ακολουθήσω και να τη στηρίξω. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι όψιμο, ας πούμε, ακόμα.