Β. Μάντης: “Θα γίνει… χαμός στη μάχη του υποβιβασμού”

Η μάχη (παραμονή στη Γ’ εθνική) μοιάζει να χάνεται για τον Παπάδο Γέρας, όμως αυτό δεν κάνει τον προπονητή της ομάδας Βασίλη Μάντη να λυπάται για την επιλογή του ν’ αναλάβει την ομάδα. “Ο λόγος που με έκανε να πω το “ναι” στην πρόταση της ομάδας είναι ότι υπήρχε ένα καλό ρόστερ και πίστευα ότι με τον πολύ καλό τρόπο που ξεκίνησαν το πρωτάθλημα, θα έκαναν μία κοιλιά και στη συνέχεια θα επανέρχονταν. Ωστόσο, η απουσία του τραυματία, Τσολάκη στοίχισε σημαντικά”, εξηγεί ο έμπειρος προπονητής – μέσω του site των προπονητών – για την επιλογή του, αλλά και για την αγωνιστική πορεία του Παπάδου Γέρας.
Όπως μάλιστα επισημαίνει “… το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ίσως το πιο δύσκολο αυτή τη στιγμή, καθώς έχουν έρθει σε αυτό παίκτες με υψηλές παραστάσεις με μεγαλύτερες κατηγορίες. Ειδικά τώρα με την αναδιάρθρωση, σχεδόν όλες οι ομάδες βλέπουν μπροστά τους τον κίνδυνο του υποβιβασμού και μόνο δύο παλεύουν για την άνοδο. Έτσι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα και θα γίνει… χαμός στη μάχη του υποβιβασμού“.
Ο ίδιος, βέβαια, δηλώνει αποφασισμένος να δώσει τα πάντα προκειμένου η ομάδα του ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό, ενώ μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που η διοίκηση του Παπάδου Γέρας αντιμετώπισε τον ίδιο, αλλά και την όλη προσπάθεια του συλλόγου. “Οφείλω να πω ότι ο τρόπος που μου μίλησαν τόσο ο πρόεδρος, όσο και η διοίκηση του συλλόγου με έπεισαν να δώσω θετική απάντηση στην πρότασή τους. Στην απόφασή μου έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως πρόκειται για μία ομάδα της επαρχίας που εκπέμπει υγεία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια σωματεία, ώστε το μπάσκετ να απελευθερωθεί λίγο από τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Μετά την αποχώρησή μου από τον Αργοναύτη Ραφήνας, πήγα εκεί για να σώσω την κατάσταση, η οποία ωστόσο ήταν δύσκολη, επειδή οι διοικούντες αναγκάστηκαν να φτιάξουν την ομάδα μέσα σε 10 μέρες, έχοντας πολλά κενά. Αφού χάσαμε τα τρία πρώτα παιχνίδια, η ψυχολογία έπεσε και οι προπονήσεις δεν γίνονταν σωστά λόγω φυσικής κατάστασης, όμως θα μείνω μέχρι το τέλους του πρωταθλήματος, βάζοντας κάποιες βάσεις και υποδομές στην ομάδα, ώστε την επόμενη χρονιά να έχει κάποια ανοδική πορεία”…